Studiranje na FESB-u

Studiranje na FESB-u

Informacije o studijima i studiranju

Sve informacije vezano za Vaš studij i studiranje na Vašem studiju, kao i pomoć u rješavanju svih poteškoća koje mogu nastati tijekom studija, možete dobiti u kontaktu s djelatnicama studentske službe.

Djelatnice Studentske službe možete osobno kontaktirati na šalteru prostorije A127, koja se nalazi u prizemlju na desnoj strani od glavnog ulaza u zgradu Fakulteta.

Studentska služba radi sa studentima u vremenu od 10.00 do 14.00 sati.

kontakt

Voditeljica Studentske službe

Doktorski studiji

Renata Šimunović Romac, prof.
Renata.Simunovic-Romac@fesb.hr
+385 (21) 305787

kontakt

Sveučilišni diplomski studiji

Maša Bogdanović Lovrić
Masa.Bogdanovic.Lovric@fesb.hr
+385 (21) 305779

kontakt

Sveučilišni prijediplomski studij Elektrotehnika i informacijska tehnologija

Martina Bešker Paić
Martina.Besker.Paic@fesb.hr
+385 (21) 305788

kontakt

Sveučilišni prijediplomski studij: Strojarstvo, Brodogradnja, Industrijsko inženjerstvo
Stručni prijediplomski studiji: Strojarstvo, Brodogradnja i Elektotehnika

Jelena Božić
Jelena.Bozic@fesb.hr
+385 (21) 305789

kontakt

Sveučilišni prijediplomski studij Računarstvo
Stručni prijediplomski studij Računarstvo 

Dajana Matavulj
Dajana.Matavulj@fesb.hr
+385 (21) 305782

Međunarodna suradnja

Fakultet i Sveučilište u Splitu imaju potpisane brojne sporazume s međunarodnim institucijama koje omogućavaju studentima sudjelovanje u međunarodnim razmjenama studenata. Najvažniji i najmasovniji program međunarodne razmjene je ERASMUS+ program koji studentima omogućuje:

  1.  Studijski boravak (uključuje slušanje i polaganje kolegija, odnosno izradu završnog/diplomskog rada na nekoj od inozemnih partnerskih ustanova u programskim ili partnerskim zemljama. Studijski boravak može trajati najkraće 3 mjeseca, a najduže 12 mjeseci). Više o ovome načinu razmjene na poveznici.
  2.  Stručnu praksu (uključuje usavršavanja u praktičnim znanjima i vještinama na nekoj od inozemnih partnerskih ustanova ili poslovnih subjekata u programskim ili partnerskim zemljama. Stručna praksa može trajati najkraće 2 mjeseca, a najduže 12 mjeseci. Na Erasmus+ stručnu praksu je moguće otići unutar godine dana od završetka studija ukoliko se student prijavi dok ima status studenta (prije završetka studija). Više o ovome načinu razmjene na poveznici.

Postoje dva modela ERASMUS+ međuinstitucijskih sporazuma:

  1.  Suradnja sa programskim zemljama – ovaj model međuinstitucijskih sporazuma potpisuju isključivo programske zemlje (zemlje članice EU, Island, Norveška, Lihtenštajn, Turska, Makedonija, Srbija). Popis sporazuma za FESB dostupan je na poveznici.
  2. Suradnja sa partnerskim zemljama – sporazum između visokog učilišta iz programske zemlje i partnerskog visokog učilišta iz određenih dijelova svijeta (zemlje u susjedstvu EU-a, Rusija, zemlje zapadnog Balkana, Latinska Amerika, Azija, afričke, karipske i pacifičke države). Popis sporazuma za FESB dostupan je na poveznici.

Razmjena studenata u okviru ERASMUS+ programa obavlja se u skladu s Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus programa razmjene.

Za sva dodatna pitanja o ERASMUS+ programu možete se obratiti ERASMUS koordinatorici.

 

Erasmus koordinator:

Mirjana Simunić, dipl. oec.
Ured: A 217
E-pošta: Mirjana.Simunic@fesb.hr
Telefon: +385 (21) 305770

Studenti mogu ostvariti međunarodnu razmjenu u vidu stručne prakse i preko studentske udruge IAESTE.

Također studenti mogu odraditi dio svojih nastavnih obveza na tehničkim fakultetima u Republici Hrvatskoj temeljem zajedničkog sporazuma. Za sva pitanja vezano za ovu mobilnost studenti se mogu javiti prodekanu za nastavu.

 Studentske udruge

Na FESB-u se, tradicionalno, oduvijek veliku pažnju poklanjalo radu studentskih udruga ili projektnih skupina. Studenti tako vode radio postaju, veslaju, igraju nogomet ili rade projekte/aplikacije korisne za FESB.

Udruga UPS je već svima poznata po bolidu i motociklu koje su, uz veliku potporu FESB-a, grade već nekoliko godina.

Vidno mjesto zauzima i DUMP – udruga mladih programera čiji članovi svojim besplatnim predavanjima i entuzijazmom iskaču iz okvira redovnih aktivnosti i podižu prag izvrsnosti na način od kojeg korist imaju i studenti i FESB kao njihov ‘domaćin’.
  
Predstavničko tijelo studenata FESB-a je Studentski zbor FESB-a.

Informatička podrška

Ukoliko imate bilo kakvih problema ili pitanja oko korištenja informatičkih resursa molimo vas da koristite web helpdesk sučelje na adresi: https://helpdesk.fesb.hr (autentikacija je ista kao i pri spajanju na e-learning portal) ili da pošaljete elektroničku poruku na adresu: helpdesk@fesb.hr.

Ukoliko vam je potreban osobni kontakt s djelatnicima Računskog centra, možete se obratiti u sobu A221 u vremenu od: 9:00 do 10:30, te od 13:00 do 14:30 sati.

Svi studenti Fakulteta mogu besplatno koristiti Microsoft proizvode, ako se prijave sa svojim korisničkim podacima s kojima pristupaju email servisu: https://azureforeducation.microsoft.com/devtools

Također za sve studente Fakulteta dostupan je i MATLAB.