AuThinkovci osvojili i Software Startup Akademiju!

Nakon osvajanja domaćeg Imagine Cup finala, AuThinkovci ne pokazuju znakove posustajanja. Na ovogodišnjoj Microsoft WinDays konferenciji, u konkurenciju između 5 najboljih timova iz cijele Hrvatske, osvojili su prvo mjesto i glavnu nagradu Software Startup Akademije – podršku domaćih startup mentora i 40 000 kn sredstava za daljnji razvoj projekta!

Authinkovci su se u prvom krugu Akademije borili s 22 tima za ulazak u finale, a nakon izbora pet najboljih krenule su pripreme za finale. Pod mentorstvom Marka Matijevića (FESB, DUMP), authinkovci su za finale pripremili i dodatne materijale o budućnosti i poslovnoj isplativosti sustava. Također su prikazali i rezultate implementacije rješenja u splitskom Centru za autizam i razgovora s roditeljima i korisnicima sustava. Unatoč humanoj noti projekta, dobro razrađenom poslovnom i financijskom planu, nisu ni sami očekivali da će pobijediti:


„Nismo očekivali pobjedu i bili smo sretni što smo se uopće našli u finalu. Kada smo saznali da smo pobijedili preplavile su nas emocije. No, već sutra nastavljamo dalje hladnih glava jer aplikacija je u testnoj fazi u splitskom rehabilitacijskom centru pa ćemo, nastavno na njihove povratne informacije, dodatno nadograditi sustav kako bi bio što primjenjiviji i korisniji u svakodnevnom radu. Na ideju smo došli nakon razgovora s kolegicom koja se bavi radom s djecom i koju smo pitali jednostavno pitanje – „kako bi tehnologija mogla najviše pomoći tvojem poslu?“
– izjavio je Ivan Pavičić, voditelj tima AuThink.

Software Startup Akademija je natjecanje za studente pod pokroviteljstvom Microsofta, a predavanja i treninzi za studente naslanjali su se na postojeći kurikulum sveučilišta s vizijom primjene gradiva u razvoju startupa. Ovim putem pozivamo naše studente da se i dogodine odazovu na sudjelovanje na Akademiji – nagrade su bogate, iskustvo je dobro i dodaje na vrijednosti vremenu koje provedete na fakultetu. FESB podržava projekt AuThink od samog početka, a suradnja će se nastaviti i dalje u vidu donacija uređaja splitskom Centru za autizam.

Posebno smo ponosni što možemo reći da je pobjednički tim sastavljen od tri FESB-ovca i jednog FER-ovca. Zanimljivo je istaknuti da je fesbovski dio AuThinka sastavljen je od članova DUMP Udruge mladih programera.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/ProjectAuthink

Tim AuThink čine:

  • Ivan Pavičić – project manager, DUMP, FESB student
  • Marko Marinović – web developer, DUMP pripravnik, FESB student
  • Luka Vidačak – software developer, DUMP pripravnik, FESB student
  • Ivan Božić – designer, frontend developer, FER student
  • Marko Matijević – mentor projekta, DUMP, FESB djelatnik

 

Kategorije