Stigao novi i moderniji FESB web – ovo je naša godina!

Za kraj godine stigao je i novi FESB web – novi izgled, od temelja redizajniran i reorganiziran, nove funkcionalnosti.

Svakih nekoliko godina osjeti se da je vrijeme za velike promjene – svijet se mijenja, ljudi se mijenjaju, Internet se mijenja, fakulteti se mijenjaju. Ovo je naša godina. Točnije, ovo je godina našega weba. „Dobri stari“ web s nama je odavno – od njegovog pokretanja vrijeme se promijenilo, Internet se promijenio, a možda i najvažnije naši posjetitelji su se promijenili. Nekad davno, najveći broj posjeta dolazio je „iznutra“, od strane djelatnika i profesora fakulteta. Danas više nije tako: studenti, srednjoškolci, roditelji i građanstvo nose najveći postotak posjeta na našim web stranicama.

S tim na umu, krenuli smo u izgradnju novog weba i imidža FESB-a kakav danas poznajemo. Odstranili smo većinu informacija koja je bila zanimljiva samo djelatnicima, preokrenuli strukturu i kartu weba naopačke i okrenuli se potpuno prezentaciji fakulteta i informacija koje su zanimljive našoj novoj publici. Novi web je više od koda, on je još jedan korak prema „novom FESB-u“, fakultetu koji se ne boji prikazati svoju izvrsnost, prednosti i mogućnosti koje pruža svojim studentima. Duh vremena se promijenio, a i mi se mijenjamo s njime.

Izgraditi web nečega kao što je FESB podrazumijeva nekoliko stvari: upoznati sve procese i saznati sve informacije koje se tiču studiranja, upisivanja studija, znanstvenog i administrativnog rada fakulteta. Kao što ćete vidjeti, web je podijeljen na sljedeće segmente: naslovnica, novosti, o fakultetu, studiji, upisi, znanost i kontakt. Svaki od tih segmenata mala je oaza informacija, usko složena i usmjerena na željenu publiku. Maturant si i želiš saznati više o fakultetu? Posjeti studije, nastavi na upise, pogledaj koje prednosti imaš kao student FESB-a. Želiš saznati više o cool aktivnostima na FESB-u? Pravac naslovnica, baci oko na vrh stranice, izvukli smo 5 naji­staknutijih novosti o tome.

Neke od najbitnijih poruka koje su nas vodile kroz proces izgradnje novog weba bile su ove:

Od temelja redizajniran

  • želimo da web fakulteta bude na ponos svim studentima tog fakuleta.
  • želimo da bude lijep, sadržajan, intuitivan
  • želimo da bude bolji od webova drugih fakulteta

​Izgrađen na novim tehnologijama

  • web mora biti sagrađen od najednostavnijih građevnih atoma
  • želimo graditi na novim i modernim tehnologijama
  • gradimo za budućnost

Sve na jednom mjestu

  • sve što student može saznati na referadi može saznati i na webu
  • sve informacije moraju biti brzo dostupne
  • informacije moraju biti logično struktuirane

Novi koncept weba

  • stavljamo novosti i objave u drugi plan
  • informacije o studijima, upisima i ustroju Fakulteta stavljamo u prvi plan
  • ovo je web prilagođen maldima, ne veteranima FESB-a

Za one tehnički potkovanije, tehnologije koje smo koristili su standardne web tehnologije: JavaScript, HTML5, CSS3 i responzivni dizajn. Nama najmilije od svega – izgradili smo FESB web koristeći četiri tipa podatka (ostavljamo vama da pogodite koja). Novi web optimiziran je za rad na tabletima, ekranima svih dostupnih rezolucija, bez obzira bili oni touch ili klasični ekrani.

Priča oko novog weba ovdje ne staje, dapače, ovo je prva verzija weba, minimum viable product ako baš želite i u budućnosti nas očekuje još mnoštvo novog sadržaja, video i foto materijala, tekstova i zanimljivosti iz naše domene.

Prije nego zaključimo željeli bi zahvaliti djelatnicima, referadi, profesorima, studentima i svim ostalima koji su bili direktno uključeni u razvoj, koncept i dizajn weba. Bez vas, ova priča ne bi postojala.

Nadamo se da ćete uživati u novom webu, nadamo se da će naši studenti biti ponosni napravljenim i da im je novi web na čast, a posebno se radujemo činjenici da smo na početku jedne uzbudljive i dinamične priče – priče o novom FESB-u.

Lijep pozdrav,
Vaš FESB web tim

 

Kategorije