18-ti IEEE simpozij o računalima i komunikacijama

U organizaciji Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i IEEE-a (The Institute of Electrical and Electronics Engineers), od 7. do 10. srpnja 2013. godine održava se međunarodna konferencija „18th IEEE Symposium on Computers and Communications (ISCC’13)“.

Ovo je jedna od najvećih međunarodnih znanstvenih konferencija iz područja komunikacija i računarstva u Hrvatskoj ove godine. IEEE ISCC konferencije se od 1995. godine redovito održavaju u zemljama Mediterana a 2013. se prvi put održava u Hrvatskoj. Tema ovogodišnje Konferencije su izazovi komunikacija i računarstva povezani s fenomenom Big Data. Informacije o konferenciji nalaze se na web stranici http://www.ieee-iscc.org/. Konferenciji prisustvuje preko 150 znanstvenika iz područja računalnih, informacijskih i komunikacijskih tehnologija iz cijelog svijeta.

Svečanost otvaranja konferencije održana je u ponedjeljak 08. srpnja u 9.00 sati u amfiteatru A100 a tom prilikom prigodne govore su održali prof. dr. sc. Srdjan Podrug, dekan FESB-a, prof. dr. sc. Tomislav Kilić, prorektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Christos Douligeris, University of Piraeus, Greece te prof. dr.sc. Hussein Mouftah, University of Ottawa, Canada.

 

Kategorije