AuThink na svjetskom finalu Imagine Cupa osvojio DreamSpark Learning Award!

Nakon što su prije jedva 3 mjeseca osvojili finale Software Startup Akademije, AuThinkovci su opet osvojili prestižnu nagradu. Sa svjetske razine Imagine Cup natjecanja, gdje su predstavljali Hrvatsku, naš tim se vratio s DreamSpark Learning Awardom, nagradom za posebna postignuća na polju edukacije!

Naši studenti osvojili su posebnu nagradu DreamSpark Learning Award na finalu Microsftovog Imagine Cup natjecanja u Sankt Peterburgu! Kao hrvatski predstavnici pokazali su se kao dostojna konkurencija svim okupljenim timovima, njih 78 iz cijelog svijeta. Osim prestiža, nagrada koju su osvojili donosi i novčanu potporu u iznosu 5000 dolara za daljnji razvoj projekta.

Kako navode iz Microsofta, projekt koji je fokusiran na pomoć autističnoj djeci i njihovim roditeljima te stručnim osobama, odličan je primjer kako inovativan softver stvara nove načine učenja i predavanja. AuThink je projekt izgrađen za potrebe edukacije roditelja, pomoći djeci s problemom autizma i poboljšanju načina rada stručnjaka u centrima za autizam, i kao takav potpuno se uklopio u ideju nagrade.

Posebno je zanimljivo da je jedan od ciljeva Imagine Cupa potaknuti razvoj inovativnih tehnoloških projekata i pomoći im na putu od ideje do tržišta, a kako stvari trenutno stoje “našima” uspon na tržište nije daleko. O AuThinku se puno pričalo, puno pisalo, a humanitarna nota projekta pobudila je zanimanje i unutar startup zajednice.

Što o postignutom uspjehu kaže Ivan Pavičić, voditelj projekta AuThink i student Računarstva:

„Jako smo sretni i ponosni! Nakon sto nam je pročitano ime, popeti se na pozornicu kazališta Alexandrinsky i primiti nagradu ispred 500 ljudi je zaista nešto posebno! Spoznaja da su i ovdje prepoznali vrijednost našeg projekta, kao i nemala financijska injekcija sigurno će nam dati dodatnog elana u daljnjem razvoju projekta!“

Članovima AuThink tima (Ivan Božić, Marko Marinović, Luka Vidačak, Ivan Pavičić) i njihovom mentoru (Marko Matijević) želimo još više sreće i uspjeha u daljnjem razvoju sustava.

Za one željne više informacija prilažemo i nekoliko linkova za daljnje čitanje:

 

Kategorije