Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2013

U utorak 1. listopada 2013. održana je završna prezentacija ljetne studentske radionice Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2013. Prezentacija je održana u prostorima tvrtke Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu i u Splitu, a dvije lokacije povezane su video vezom.

U programu kampa, uz stručni nadzor mentora iz Hrvatske, Švedske, Mađarske i Kine, sudjelovalo je ukupno 68 studenata radeći na 33 projekta u Zagrebu, Splitu i Budimpešti. Uz unaprjeđenje kvalitete obrazovanja visokoškolskog sustava, dodana vrijednost ovog projekta jest priprema studenata da radom na stvarnim ICT projektima steknu iskustvo koje će im biti dragocjeno na tržištu rada na kojem će se uskoro naći. Ujedno, kamp je odlična prilika da se studenti bolje upoznaju s načinom i uvjetima rada u vodećoj ICT kompaniji kao što je Ericsson Nikola Tesla.

Ljetni kamp 2013. održao se pod radnim nazivom: „Izazovi umreženog društva“, a sudionici kampa proučavali su odabrane probleme vezane uz aktivne istraživačko-razvojne projekte (M2M, IPTV&Multimedija) te radili na aplikacijama i alatima namijenjenim internoj primjeni. Osnovna ideja bila je omogućiti predlaganje inovativnih rješenja i prototipnih aplikacija, kao i poboljšanja postojećih, uz aktivno sudjelovanje studenata u istraživanju.

Skupu, kojeg je moderirala Snježana Bahtijari, direktorica Marketinga i komunikacija, u ime domaćina goste je pozdravila i prigodno im se obratila predsjednica kompanije mr. sc. Gordana Kovačević. Voditelj kampa dr. sc. Saša Dešić ukratko je predstavio program ovogodišnjeg Ljetnog kampa. Voditelj suradnje s akademskom zajednicom dr. sc. Darko Huljenić, ujedno i jedan od osnivača Ljetnog kampa, govorio je o povijesti i kontinuitetu Ljetnog kampa kroz koji je tijekom proteklih 13 godina prošlo više od 500 studenata iz Hrvatske i inozemstva. Zahvalio je fakultetima koji su ove godine surađivali u Ljetnom kampu te im zajedno s predsjednicom Gordanom Kovačević uručio priznanja za uspješnu suradnju. Priznanja su dobili Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci, Elektrotehnički fakultet Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Tuzli i Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore. U ime svih fakulteta koji su dobili priznanje zahvalio je prof. dr. sc. Dinko Begušić s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu koji je istaknuo da je ovaj projekt primjer uspješne suradnje između gospodarstva i akademske zajednice koja središtu pozornosti ima studente otvorene sticanju novih znanja i vještina.

POPIS PROJEKATA I PROJEKTNIH TIMOVA ERICSSON SUMMER CAMP 2013 U SPLITU

Naslov projekta Voditelji Studenti
WEB control of subscriber’s profile Marin Rudić Blaž Marinović, Luka Ujević
Innovation KPI support tool Niksa Pivac, Ivan Graovac, Milan Ramljak Nikola Božić, Tereza Vekić
Automatization of AXE upgrade Ivo Topić; Ante Žilić; Ivan Kalaica Alen Čaljkušić
Automatization of cable connection test Tonći Dumanić Ivana Lovrić, Ana Ljubičić
Android based test suite for mobile networks Ivan Štribić, Tomislav Jelić Mario Čuljak, Roko Kraljević
Corporate Search Engine based on open source software Remi Tassing Nataša Doko, Danijel Soldo
Real-time data model transformation for multiple application environments Tamás Varga; György Krajcsovits Tino Brčić, Ivan Luetić

 

Kategorije