Na FESB-u prezentiran projekt ME4CataLOgue

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja u petak 4.10.2013. se na FESB-u izvršila prezentacija projekta:ME4CataLOgue – Hrvatski katalog znanja, vještina i kompetencija za studije strojarstva temeljen na ishodima učenja koji se provodi u okviru programa IPA, komponenta IV, grant shema: Daljnji razvoj i provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

Četiri partnerske visoko-obrazovne institucije (Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu; Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Splitu; Tehnički fakultet, Sveučilište u Rijeci; Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku) i Institut za razvoj obrazovanja povezali su se kako bi ovim projektom zajedničkim snagama odgovorili na izazov daljnjeg razvoja Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira i izradili visoko-obrazovni standard kvalifikacija zasnovan na ishodima učenja za sektor strojarstva.

Kako bi standard kvalifikacija odgovarao potrebama tržišta rada u projektu će se ostvariti čvršća povezanost obrazovnog sektora i tržišta rada. Stoga su u projekt uključene suradničke organizacije: Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska komora inženjera strojarstva, Hrvatski zavod za zapošljavanje – PS Slavonski Brod, Hrvatski zavod za zapošljavanje – PSZagreb, Centar za tehnološki razvoj – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., Studentski zborovi na 4 partnerska fakulteta i Alumni – Udruge bivših studenata na 4 partnerska fakulteta.

Više informacija potražite na letku ili u prezentaciji.

 

Kategorije