Poziv za sudjelovanje u aktivnostima Festivala znanosti 2014.

Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku, u suradnji s Tehničkim muzejom i British Council-om, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pripremaju 12. Festival znanosti koji će se održati od 7. do 12. travnja 2014. godine. Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Kako je već uobičajeno, i za nadolazeći Festival znanosti u Splitu planira se otvaranje uz pregršt demonstracija i radionica 7. travnja 2013. godine, te nakon toga slijedi tjedan dana uz veliki broj aktivnosti (diskusije, radionice, znanstvenih kafići, tribine, predstava, izložba, otvoreni dani sastavnica) koje će znanost prikazati na popularan, veseo i svakome razumljiv način.

Središnja tema Festivala znanosti iduće godine bit će „Valovi“, a osnovni moto festivala i dalje je Izađimo u grad na Festival znanosti. Cilj je većinu aktivnosti smjestiti u centar grada kako bi planirana događanja mogao vidjeti veliki broj građana, od djece predškolske dobi do umirovljenika.

Nije nužno držati se teme te ostavljamo svakome po vlastitom izboru da izabere ono sto bi želio predstaviti široj javnosti. Svim sudionicima dosadašnjih Festivala znanosti poznato je da se naglasak stavlja na aktivnosti koje se mogu izvoditi izvan institucija, na lokacijama u gradu dostupnim i namijenjenim širokoj populaciji.

Prijave se dostavljaju putem priloženog obrasca elektronskom poštom na adresu festival.znanosti@unist.hr najkasnije do 15. siječnja 2014. godine.

Kategorije