Software StartUp Academy 2014 – Kick Off

Microsoft je pokrenuo i nastavlja projekt Software Startup Academy da bi studentima, mladim i talentiranim ljudima, omogućio da svoje projekte podignu na noge. Ovaj projekt se naslanja na nacionalni Imagine Cup, natjecanje studenata u sklopu kojeg razvijaju rješenja koja odgovaraju na neke od najtežih izazova čovječanstva današnjice.

Software StartUp Academy ove godine kreće sa svojim drugim izdanjem. Akademija je prošle godine okupila više od šesto studenata, koji su nakon nešto više od mjesec dana izradili sveukupno 22 projekta. Pet najboljih je sudjelovalo u finalu na Microsoft WinDays13 konferenciji. Microsoft je svim finalistima osigurao pristup BizSpark programu i trogodišnju softversku podršku. Žiri je nakon izlaganja svih finalista odabrao pobjedničko rješenje – AuThink. Rješenje je osvojilo 40 000 kuna, a osmislili su ga studenti FESB-a i student FER-a.

Ovo je idealna prilika i za mlade softverske tvrtke. Akademija koristi postojeći kurikulum sveučilišta, nadograđuje ga, i uči studente primijeniti ga u razvoju startupa. Time Akademija objedinjuje tehnologiju i obrazovanje, omogućava mladima da svoje ideje pretvore u stvarnost, i gradi generaciju budućih stvaratelja koji će doprinositi razvoju ekonomije znanja 21. stoljeća.

“Naša je namjera nastaviti Akademiju, proširiti partnersku mrežu te kroz naše inovacijske centre privući još veći broj studenata iz cijele Hrvatske. Ciljevi Akademije naslanjaju se na Microsoftovu inicijativu u Hrvatskoj kojoj je zadaća cjeloživotno obrazovanje, razvoj ljudskih potencijala i stvaranje novih radnih mjesta”. – Draško Ivanišević, Microsoft Hrvatska

Znanjem, iskustvom, predavanjima i radionicama, poslovnim i „soft-skills“ treninzima dobit ćete vještine koje su sve važnije za uspjeh projekata. Akademija će pomoći studentima da zaključenjem edukacije budu spremni uhvatiti se u koštac s izazovima na tržištu rada i omogućiti im da stvore bolju sadašnjost i budućnost.

Partneri koji će pomoći u tome su: Osijek Software City, Poduzetnički incubator BIOS u Osijeku, Grad Osijek, Ekonomski fakultet i Elektrotehnički fakultet Sveučilišta u Osijeku, Veleučilište VERN,  Ekonomski fakultet i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu i Grad Split. Nositelji projekta su Microsoftovi inovacijski centri u Varaždinu i Splitu.

Ukoliko želite više saznati, pozivamo vas na “kick off” koji će se održati 10.12. na FESB-u, u amfiteatru A100, u 13 sati, a na samu Akademiju se možete prijaviti na http://startup.msacademic.hr.

Priključite se programu Akademije, probudite inovativnost i kreativnost, i uz primjenu novih tehnologija ostvarite svoje želje i snove.

 

Kategorije