Održana Smotra Sveučilišta na FESB-u

Prošli vikend, 29. i 30.11.2013. godine održana je Smotra Sveučilišta u Splitu na FESB-u. FESB-ov štand brojio je nešto manje od 1000 posjetitelja, te zahvaljujući dobroj organizaciji i provedbi osvojio prvu nagradu za cjelokupni dojam.

Svake godine pred kraj jedanaestog mjeseca na FESB-u se održi Smotra Sveučilišta. Fakulteti dobiju jedinstvenu priliku predstaviti svoje programe. Vrijedni studenti u dogovoru s Upravom fakulteta smišljaju i pripremaju štand svog fakulteta. Misao vodilja za uređenje FESB-ovog štanda ove godine je bila “FESB, fakultet budućnosti“. Predstavljene su usluge koje FESB nudi svim svojim studentima, poput: eIndeksa, eUpisa, Rasporeda, e-maila, Dream Spark i sl. Budući brucoši mogli su sami vidjeti što mogu očekivati ako se upišu na FESB preko postavljenog ekrana na dodir na kojem su isprobavali sve te usluge.

Kako bi posjetioci bili animirani i uključeni u sva događanja na štandu, osmišljen je sustav nagrada. Nagrade su podijeljene u dvije kategorije: za pitanja i za izazove. Cilj – koji je i postignut, bio je da svaki posjetitelj dobije barem simbolični dar. Darova je bilo svakakvih. Većina ljudi voli slatkiše, stoga je dio štanda pretvoren u pravi mali “candy store“. Candy store je imao razne lizalice, bombone i čokolade koji su se dijelili posjetiteljima. Hrabri posjetitelji koji su odgovarali na pitanja mogli su osvojiti razne darove – ovisno o težini pitanja i uspješnosti odgovora. Na sva pitanja se odgovore moglo pronaći na službenim stranicama Fakulteta, tako da su posjetioci bili potaknuti da se upoznaju s tim sadržajem.

Ukoliko su željeli,  posjetitelji su mogli slikati se i osvojiti poznate bijele FESB-ove majice, te balone s tiskanim ikonama studija. Baloni su bili prava atrakcija, pa su organizirana i natjecanja u puhanju balona. Za pjevanje pjesmi, sklekove i još kojekakve izazove podijeljene su i 4 “crne majice”, kakve su imali studenti koji su predstavljali FESB na samom štandu.

Cijela atmosfera bila je poprilično živahna i vesela, pogotovo kad su se dijelile “bolje” nagrade, upakirane s bombonima, lizalicama i balonom u velike poklone. Za takvu atmosferu bile su zaslužne i studentice koje su pozivale posjetioce da sudjeluju u natjecanjima, odgovaraju na pitanja i izvode izazove. Sam štand izveden je uglavnom od isprepletenih crnih balona, postavljenih na metalnu konstrukciju, tako da je sličio četveronožnom šatoru. Na velikoj televiziji su se prikazivale slike posjetitelja koji su osvojili nagrade, te je cijelo vrijeme svirala popularna dinamična glazba.

Sveučilište je prepoznalo trud koji je uložen u smišljanje, organizaciju i provedbu cijelog događaja, te je nagradilo FESB-ov štand prvom nagradom za cjelokupni dojam.

Cijelu galeriju slika možete pogledati na Facebook stranici FESB-a.

Kategorije