Održana Božićna priredba za djecu djelatnika FESB-a

U ponedjeljak, 16.12. u 18 sati se održala Božićna priredba na koju su bila pozvana sva djeca djelatnika FESB-a. Program se sastojao od zanimljive magične priredbe te podjele poklona, a vladala je ugodna blagdanska atmosfera.

Iako na Fakultetu uglavnom vlada ozbiljna radna atmosfera s odraslim ljudima, u ponedjeljak se mogla vidjeti jedna sasvim drugačija slika. Atrij je bio prepun djece i školaraca, koja su se razigrano kretala prema amfiteatru A100. Čuo se veseli dječji smijeh i topot “početničkih koraka”. Sakriven od njihovih radoznalih pogleda, na stubištu je stajao Djed Božićnjak, strpljivo čekajući da priredba počne.

Ulaskom u amfiteatar bilo je jasno da su djeca sada glavna. Prvi redovi vrvjeli su prijateljima sličnog uzrasta, a roditelji su se povukli u više (zadnje) redove. Nestrpljenje i iščekivanje se osjećalo u zraku, a onda – je program počeo.  Nije bilo službenih najava, zahvaljivanja ni predstavljanja. Jednostavno je Djed Božićnjak pozdravio djecu i započeo svoju točku.

Naučio je djecu da je uz malo vjere – i čarobne riječi “Garanga” sve moguće! Zajedno su crtali, bojali, pronalazili skrivene rupčiće, punili kantu novčićima, pecali, fotografirali se, pjevali i plesali, ali najvažnije od svega – dobro se zabavili. Oni hrabriji su čak volontirali u tim izazovima! Nakon naučene “lekcije”, uvijek ide nagrada, pa su tako svi mališani nagrađeni prikladnim darovima. Puno truda je uloženo u izbor darova te je za svatko dobio nešto prikladno njegovom uzrastu i ukusu.

Kategorije