FESB i Siemens Convergence Creators d.o.o. sklopili Sporazum o suradnji

{false, :Dana 21. veljače 2014. godine FESB i Siemens Convergence Creators d.o.o. sklopili su Sporazum o znanstveno-istraživačkoj, obrazovnoj, tehničko-stručnoj i poslovnoj suradnji. Sporazum su potpisali dekan FESB-a izv. prof. dr. sc. Srdjan Podrug te sa strane Siemens Convergence Creators d.o.o. predsjednik uprave Darko Tukulj, dipl. ing. te član uprave mr. sc. Zvonimir Oreč.

Siemens Convergence Creators sa sjedištem u Beču globalni je ponuđač inovativnih ICT proizvoda, rješenja i servisa u području komunikacija i multimedije. Zahvaljujući dugogodišnjoj ekspertizi u vođenju kompleksnih internacionalnih projekata u različitim industrijama na području komunikacija, dokazali su se kao pouzdani poslovni partner klijentima u više od 70 zemalja svijeta.

Njihovi kupci i partneri su vodeće svjetske tvrtke, proizvođači telekomunikacijske opreme, pružatelji komunikacijskih usluga, izdavačke i medijske tvrtke, javna uprava, pružatelji infrastrukturnih usluga, svemirske agencije i satelitski operateri.

U 2013. godini kompanija je globalno zapošljavala oko 1600 radnika u 10 zemalja: Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj, Indiji, Kini i SAD.

U Hrvatskoj uspješno posluju od 1995. godine kao dio lokalne Siemensove kompanije, a od početka 2013. godine su samostalna kompanija u okviru globalnog Siemensovog koncerna. U Hrvatskoj je trenutno zaposleno više od 300 stručnjaka na lokacijama u Osijeku, Zagrebu i Splitu što Hrvatsku čini jednom od ključnih zemalja grupe.

Siemens Convergence Creators u Splitu je definitivno jedna od ključnih lokacija, a jedna od stavki u toj ključnosti su kompetencije njihovih djelatnika. Kroz suradnju s FESB-om žele postići izvrsnost i omogućiti studentima stručno usavršavanje i stvarno iskustvo na projektima.

Studenti koji trenutno vrše jednu ili više obveza (diplomski rad, studentska praksa i stručno usavršavanje na projektima) u kompaniji su: Kruno Knego, Lea Mladineo, Anamarija Rađa, Duje Ančić, Krešimir Lešić, Darko Šupe, Zrinka Koprčina, Ante Rukavina, Zoran Gladoić i Matea Pleić.

FESB i Siemens CVC su suglasni da će se temeljni oblici suradnje odvijati kroz:

  • istraživačko-razvojne projekte, studije i ekspertize s ciljem usavršavanja tehničko-tehnoloških rješenja u Siemens CVC, a zasnovane na znanstveno-stručnim kompetencijama FESB-a;
  • prijavu i realizaciju zajedničkih istraživačkih i razvojnih projekata financiranih iz domaćih i međunarodnih izvora;
  • organizaciju i održavanje stručnih tečajeva i drugih oblika obrazovanja;
  • obrazovanje djelatnika Siemens CVC kroz specijalističke seminare, radionice, predavanja te doktorske studije i sl.;
  • pružanje tehničke podrške pri realizaciji projekata;
  • stručno i praktično usavršavanje studenata FESB-a kroz izradu diplomskih i završnih radova, radionice, stručna predavanja Siemens CVC i sl.;
  • zajedničku organizaciju znanstveno- stručnih skupova, radionica i seminara;
  • zajednički znanstveno-istraživački rad iz područja elektrotehnike, strojarstva i računarstva te izrada i publiciranje znanstvenih i stručnih radova;
  • zajedničko sudjelovanje na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima.

 

Kategorije