Održano hrvatsko finale Imagine Cup natjecanja

U četvrtak, 27.03.2014. od 11:00 do 14:00 sati na FESB-u u amfiteatru A100 održano je hrvatsko finale Imagine Cupa. Do samog finala dospjela su 3 tima, a pobjedio je tim HalyCon.tv s varaždinskog FOI-a.

Budući da je prošle godine pobjednik hrvatskog finala Imagine Cup-a bio tim Authink s FESB-a, ove godine finale se održalo u Splitu, na našem Fakultetu. Do finala su stigla 3 tima: BlindBook, PEAS te HalyCon.tv. Finale je bilo vremenski poprilično isprogramirano te tehnički dobro ustrojeno. Svaki tim je imao po 5 minuta za tehničku pripremu, 20 minuta za izlaganje te 10 minuta za pitanja sudaca. Iako publika nije smjela postavljati pitanja, oni posjetioci koji su tijekom pauza bili marljivi i odgovarali na pitanja dobili su prikladne majice.

Tim BlindBook je izradio aplikaciju za pomoć slijepim osobama koje se nađu u nevolji ili se izgube. PEAS-ovci su radili aplikaciju koja pomaže profesorima da lakše sastave, isprave i obrade testove, uz minimalnu šansu prepisivanja. HalyCon.tv su osmislili aplikaciju za olakšano snimanje i držanje instrukcija i sličnih edukativnih videa široj publici preko interneta.

Tim HalyCon.tv i njihova ideja dobili su najveće odobravanje sudaca, te su u Bowling centru Octopus svečano proglašeni pobjednicima. O motivaciji za izradu ovakvog inovativnog projekta su rekli: “Puno puta dogodilo se da nismo bili u mogućnosti pristupiti nekom događaju. Zbog toga smo došli na ideju da izradimo ovakav sustav, kako bismo sebi i drugima omogućili da pristupe takvim događajima”.

Kao pobjednici imaju priliku natjecati se za odlazak na svjetsko finale u Redmondu, Seattle i upoznati Bill Gatesa. Želimo im puno sreće!

autor: Nataša Munitić

Kategorije