Vaterpolisti FESB-a pobjednici Sveučilišnog prvenstva

Sveučilišno prvenstvo osvojeno je s maksimalnim brojem bodova

Vaterpolisti FESBa su pobjednici Sveučilišnog prvenstva u vaterpolu. Prvenstvo je započelo 11. travnja kada smo u 1. kolu bili bolji od uvijek  spremnih Kineziologa. Na kraju, bila je to „utakmica za zagrijavanje“ sa konačnih 14:2 za nas.

Znali smo da smo dobri, a glavne konkurente smo vidjeli u Pomorskom fakultetu nakon njihove pobjede nad Pravnim fakultetom. Sastali smo se u 2. kolu Prvenstva. Presingom po cijelom terenu, plivački brži i odličnom suradnjom beka i golmana na 2 metra, utakmicu smo, nakon realiziranih prigoda, pretvorili u odlučujuću za cijelo Prvenstvo, pobjedom od 9:5. Treće kolo smo bili slobodni. Bilo je važno ostati do kraja kompletan.

Zadržali smo kvalitetu i prednost sve do kraja prvenstva. Protiv pojačane Aspire smo, u trećoj četvrtini, shvatili da u vaterpolu nema opuštanja i utakmicu završili sa 8:6 za nas. U zadnjem, 5.  kolu, koje smo igrali u utorak, 06.05.,  bili smo bolji od Pravnog Fakulteta i pobijedili 12:3.

Prvenstvo smo osvojili sa maksimalnih 12 bodova i gol razlikom 43:16, ispred Pomorskog fakulteta (9. bodova) i Kineziologije (4. boda)

Igrali su: Tudja Frane, Butić Krešimir, Milardović Nikola, Vukelić Juraj, Čelan Marin, Djivo Zec (golman), Vuko Stipe, Vuko Miljenko, Radovanović Ante, Rajčić Deni, Rudolfi Bruno, Koceić Ante, Vinko Righi, Štetner Marko, Grbić Perica. Ekipu je vodio prof. Ivan Granić.

Čestitamo!

autor: Ivan Granić

Kategorije