Održava se Startup weekend Split

„Startup Weekend“ je trodnevni događaj koji okuplja kreativne i inovativne ljude s ciljem razmjena ideja, razvoja proizvoda i poslovnih planova uz podršku iskusnih mentora, a krajnji cilj je pokretanje vlastitog poduzeća. Održava se 25.-27. travnja 2014 u Sveučilišnoj knjižnici Split.

„Startup Weekend“ je trodnevni događaj koji okuplja: programere, dizajnere, marketinške stručnjake, financijske stručnjake, pravnike, inženjere i druge stručnjake iz svih grana privrede koji kroz intenzivan timski rad razvijaju poslovne ideje. Cilj događaja je da ideje na kraju vikenda dobiju čvrste temelje za izrasti u startup. „Startup weekend – Split“ je namijenjen svakome tko je ikada imao sjajnu ideju za otvaranje poduzeća, ali nije znao kad, gdje i kako krenuti u realizaciju. Kako bi sve bilo profesionalno, na raspolaganju će Vam biti i mentori – stručnjaci u svom području.

Događaj započinje 25. travnja  2014. u 16.30 sati u Sveučilišnoj knjižnici Split. Prvi dan, u petak, nakon registracije i pozdravnog govora, nastupaju pojedinci s predstavljanjem svojih ideja. Svaka osoba ima 60 sekundi da uvjeri ostale sudionike, koliko je dobra njihova ideja, nakon čega slijedi glasanje. Za najbolje ideje se osnivaju timovi, te nastavljaju razvijati ideju tijekom vikenda. Drugi dan, u subotu, nakon doručka  timovi počinju detaljno raditi na ideji. Tokom cijelog dana timovima su na raspolaganju mentori koji će biti spremni razgovarati i pomoći pronaći najbolje moguće rješenje. Treći dan, u nedjelju, timovi opet uz pomoć mentora završavaju svoju poduzetničku ideju i rade na završnoj prezentaciji. Najbolji planovi osvajaju vrijedne nagrade koje će im pomoći u pretvaranju svoje zamisli u stvarnost.

Na dosad održanim Startup Weekend-ima u Hrvatskoj pokrenute su mnoge tvrtke i razvijeni novi proizvodi. Neki od njih su: Nextbike, Animingles, Tok-a-du, CollabMate, Up4Talk, Torbak, Bazar.hr i drugi

Za sudjelovanje je potrebna registracija, a kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kn. U cijenu kotizacije uključeni su svi obroci, materijali te pristup globalnim i lokalnim sponzorima.

Više informacija možete pronaći na Facebooku ili web stranici, ili se obratiti na  e-mail: info@rera.hr

autor:Nataša Munitić

Kategorije