Obrana međunarodnog dvojnog doktorata znanosti Josipa Marasa

Znanstveni novak s FESB-a Josip Maras obranio prvi međunarodni dvojni doktorat znanosti FESB-a i MDH/idT-a

Dana 17. travnja 2014. godine na Sveučilištu Mälardalen (MDH) u Švedskoj, u Västeråsu, Josip Maras je obranio doktorsku disertaciju pod naslovom „Automating Reuse in Web Application Development“ ili na hrvatskom „Automatizacija povnog korištenja u razvoju web aplikacija“. Ovo je prvi obranjeni međunarodni dvojni doktorat znanosti na FESB-u, prema ugovoru koji je FESB 2009. godine potpisao sa Mälardalen Sveučilištem (School of Inovation, Design, and Engineering (idT)).

Povjerenstvo pred kojim je rad obranjen bilo je u sastavu:

  • Prof. dr. sc. Andrina Granic (PMF, Split, Hrvatska)
  • Izv. prof. dr. sc. Anders Møller (Aarhus Sveučilište, Aarhus, Danska)
  • Doc. dr. sc. Henry Muccini (Sveučilište L’Aquila, Italija)

Fakultetski ispitivač na obrani rada bio je:

  • Izv. prof. dr.sc. Martin Robillard (McGill Sveučilište, Montréal, Kanada)

Na MDH doktorskom studiju rad na disertaciji su vodili mentor prof. dr. sc. Ivica Crnković (Mälardalen Sveučilište), te komentori izv. prof. dr. sc.  Jan Carlson (Mälardalen Sveučilište) i prof. dr. sc. Maja Štula (FESB). Na doktorskom studiju na FESB-u rad na disertaciji vodila je kao mentor prof. dr.sc. Maja Štula.

Nakon prezentacije rada od 45 minuta, fakultetski ispitivač Martin Robillard detaljno je 45 minuta s Josipom Marasom diskutirao o disertaciji. Ispitno povjerenstvo je nakon te diskusije još 55 minuta s Josipom Marasom propitivalo doprinose obranjene disertacije.

Nakon svega povjerenstvo je jednoglasno odlučilo kako je Josip Maras uspješno obranio svoju doktorsku disertaciju.

Kategorije