Na FESB-u održana ljetna škola Advanced Scientific Programming in Python

Od 8. do 13. rujna na našem fakultetu održana je ljetna škola pod nazivom Advanced Scientific Programming in Python, u organizaciji tvrtke G-Node iz Njemačke. Škola se odražava već sedmu godinu za redom, svake godine u drugom europskom gradu, a dosad je održana u Njemačkoj, Poljskoj, Italiji, Ujedinjenom kraljevstvu i Švicarskoj.

 

Trideset polaznika iz cijelog svijeta pet dana je slušalo predavanja renomiranih predavača iz područja znanstvenog računanja u Pythonu, a u školi su kao polaznici sudjelovali i zaposlenici FESB-a Lana Periša, Josip Musić i Jakov Krstulović Opara te kao slušači Toni Perković, Ivan Tomac i Damir Krstinić. Cilj je bio upoznati i usvojiti moderne alate znanstvenog računanja, pravilan način pisanja, pohranjivanja i testiranja algoritama, upoznavanje sa sustavima za kontrolu verzija (git) te ubrzavanje programa povezivanjem s C-om i paralelizacijom.

Kraj škole obilježilo je natjecanje u igri posebno kreiranoj za potrebe škole. Polaznici su podijeljeni u pet grupa i zadatak im je bio koristeći naučeno isprogramirati ponašanje likova u igri. Pobjednički tim, u kojem je bio i naš Josip Musić, osvojio je vrijedne grafike slikara Ivana Balaževića. Svi sudionici, kako polaznici tako i predavači, bili su oduševljeni našim gradom i organizacijom škole, u kojoj je, kao lokalni organizator, sudjelovala i naša zaposlenica Lana Periša.

https://python.g-node.org/wiki/

 

Kategorije