Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2014

U petak 26. rujna 2014. održana je završna prezentacija ljetne studentske radionice Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2014. Prezentacija je održana u prostorima tvrtke Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu i u Splitu, a dvije lokacije povezane su video vezom.

U programu kampa, uz stručni nadzor mentora iz Hrvatske, Švedske, Mađarske i Kine, sudjelovalo je ukupno 82 studenta radeći na 32 projekta na sveučilištima u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, te sveučilištima iz Bosne i Hercegovine i Mađarske. Uz unaprjeđenje kvalitete obrazovanja visokoškolskog sustava, dodana vrijednost ovog projekta jest priprema studenata da radom na stvarnim ICT projektima steknu iskustvo koje će im biti dragocjeno na tržištu rada na kojem će se uskoro naći. Ujedno, kamp je odlična prilika da se studenti bolje upoznaju s načinom i uvjetima rada u vodećoj ICT kompaniji kao što je Ericsson Nikola Tesla. U organizacijskom timu  radionice sudjelovali su nastavnici s Fakulteta elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u Splitu prof. dr. sc. Dinko Begušić, izv. prof. dr. sc. Mario Čagalj i doc. dr. sc. Josip Lorincz.

Ljetni kamp 2014. održao se pod radnim nazivom: „Izazovi umreženog društva“, a sudionici kampa proučavali su odabrane probleme vezane uz aktivne istraživačko-razvojne projekte (M2M komunikacije, IPTV&Multimedijske komunikacije) te radili na aplikacijama i alatima namijenjenim internoj primjeni. Osnovna ideja bila je omogućiti predlaganje inovativnih rješenja i prototipnih aplikacija, kao i poboljšanja postojećih, uz aktivno sudjelovanje studenata u istraživanju. I ove godine za studente FESB-a organizirana je radionica u okviru Gospodarskog foruma međunarodne konferencije SoftCOM 2014. Radionica je organizirana u suradnji s dr. sc. Sašom Dešićem, a vodio je Nenad Ukić.

 

Skup je otvorila gospođa Snježana Bahtijari, direktorica Marketinga i komunikacija, koja je  pozdravila uzvanike i prenijela poruke predsjednice kompanije mr. sc. Gordane Kovačević. Zatim se skupu obratio prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH, koji je naglasio: „Ericsson Nikola Tesla je jedan od najkvalitetnijih ICT kompanija u Hrvatskoj i već dugi niz godina odlično surađuje s fakultetima. Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle dobar je primjer suradnje znanosti i gospodarstva i studentima omogućuje rad u stvarnom okruženju i stvarnim projektima. Bio bih sretan kada bi takvih projekata u Hrvatskoj bilo više.“ Voditelj kampa dr. sc. Saša Dešić ukratko je predstavio program ovogodišnjeg ljetnog kampa.  Voditelj suradnje s akademskom zajednicom  dr. sc. Darko Huljenić, ujedno i jedan od osnivača Ljetnog kampa,  govorio je o povijesti i kontinuitetu Ljetnog kampa kroz koji je tijekom proteklih 14 godina prošlo više od 500 studenata iz Hrvatske i inozemstva. Zahvalio je fakultetima koji su ove godine surađivali u Ljetnom kampu te im zajedno s predsjednicom Gordanom Kovačević uručio priznanja za uspješnu suradnju. Priznanja su dobili Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Elektrotehnički fakultet Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, , Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Tuzli, Fakultet strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru, Visoka škole za primijenjeno računarstvo u Zagrebu te Tehničko veleučilište u Zagrebu. Ove godine zahvalu u ime fakulteta koji su sudjelovali u radionici prenijela je prof. dr. sc. Maja Matijašević (FER Zagreb). U ime FESB-a zahvalnicu je primio prof. dr. sc. Dinko Begušić, a u ime svih studenata  zahvalila se Nataša Doko, kao bivša studentica FESB-a i sadašnja zaposlenica tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

 

POPIS PROJEKATA I PROJEKTNIH TIMOVA ERICSSON SUMMER CAMP 2014 U SPLITU

 

Naslov projekta

 

 

Voditelji

 

 

Studenti

 

 

Data migration tool

 

 

Ivo Topić

 

 

Danijela Mikuličić, Mario Čuljak

 

 

Visualization tool for verification and troubleshooting of SIP related issues

 

 

Marija Juras

 

 

Nediljko Krstić, Petar Validžić

 

 

Feature flow visualization tool

 

 

Goran Škugor, Jasna Lacmanović Čavka

 

 

Goran Bogovac, Tony Kusić

 

 

Simulcast/Multistream webRTC Client

 

 

George Kakhadze, Björn Norhammar

 

 

Ante Babić, Blaž Marinović

 

 

Rapid Development: from natural lanaguage to class model

 

 

Marin Orlić,

 

Nenad Ukić,

 

Vedran Galetić

 

 

Nikola Badrov, Nataša Doko, Mirna Domančić, Ivan Mihanović, Josipa Nasutović

 

autor: Dinko Begušić

Kategorije