Konferencija i sastanak europskog projekta COST EMF-MED na FESB-u

Veliki europski znanstveni projekt započinje s radom na FESB-u

 

Dana 2. i 3. listopada na FESB-u je održana prva radna konferencija europskog znanstvenog projekta:

COST Action BM1309 “European network for innovative uses of EMFs in biomedical applications – EMF-MED” (hrvatski: Europska mreža za inovativne primjene elektromagnetskih polja u biomedicini)

voditelja izv. prof. dr. sc. Antonia Šarolića (FESB Split, voditelj Katedre za primjenu elektromagnetskih polja), koji je predsjedavao i ovom konferencijom. Administrativni početak projekta bio je u travnju ove godine (o čemu je već objavljena vijest na FESB-ovoj web stranici), a projekt će trajati 4 godine. Na ovom sastanku projekta sudjelovalo je skoro 80 sudionika, dok ih ukupno na projektu sudjeluje više od 140 iz 30 država.

Prvi dan, nakon dobrodošlice dekana i prezentacije našeg Fakulteta, održano je 20 prezentacija o multidisciplinarnim istraživanjima inovativnih primjena EM polja u biomedicini. Drugi dan održane su rasprave po radnim grupama, te sastanak upravnog odbora projekta (2nd Management Committee Meeting). Popis prezentacija i program događanja je u prilogu.

Osim stručnog dijela, za sudionike je organiziran prijem dobrodošlice u Dioklecijanovim podrumima te razgledavanje Dioklecijanove palače i Muzeja grada Splita.

O dojmovima sudionika svjedoče brojna čestitanja za odličnu organizaciju te pohvale za FESB, kao i za naš grad Split kojeg su mnogi sudionici posjetili po prvi put i tako otkrili kao atraktivnu destinaciju za buduće posjete.

autor: Antonio Šarolić

Kategorije