Tematsko predavanje i prezentacija rada doniranog uređaja za zavarivanje WELBEE P 500L firme Daihen – Varstroj

26. studenog 2014.
 od 10:00 do 12:45
Vijećnica,
Laboratorij za zavarivanje

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održat će se u četvrtak, 27. studenog 2014. s početkom u 10 sati predstavljanje japansko-slovenske firme Daihen – Varstroj, welding, cutting and robotics d.d. i njihovog predstavnika u Republici Hrvatskoj „Servus“ Čakovec.

Povodom uvođenja na tržište najmodernijeg, digitalno upravljanog inverterskog uređaja za zavarivanje iz porodice Welbee u čiji je razvoj tijekom 6 godina uloženo više od 10 miliona $ firma Daihen – Varstroj, welding, cutting and robotics d.d. je na području Hrvatske i okolnih država donirala niz ovih uređaja fakultetima i istraživačkim institucijama. FESB-u je također, za Laboratorij za zavarivanje, u sklopu ove darovne akcije doniran uređaj Welbee P 500L koji omogućava kvalitetno zavarivanje svih važnih tehničkih metala poput aluminija i njegovih legura, čelika i nehrđajućih čelika uz visoku kontrolu luka i minimalno prskanje.

Za prigodu uvođenja Welbee uređaja za zavarivanje iz na tržište, iz Daihen instituta iz Japana dolazi gospodin dr. Tomoyuki Ueyama koji je učestvovao u razvoju navednih uređaja. On će na FESB-u održati predavanje u kojem će govoriti o trendovima CO2/MAG zavarivanja, razvoju invertorskih uređaja za MAG/MIG zavarivanje i robotiziranom zavarivanju.

Raspored događanja koji će se održati u vijećnici Fakulteta uz demonstraciju rada uređaja u Laboratoriju za zavarivanje:

 

1. 10 – 1030 sati:

    • prodekan FESB-a doc. dr. sc. Damir Lelas: Pozdravna riječ i kratko predstavljanje FESB-a,
    • izv. prof. dr. sc. Nikša Krnić: Kratki pregled i aktualno stanje razvoja MIG/MAG zavarivanja,

 

2. 1030 – 11 sati:

    • mag. Matjaž Vnuk, predsjednik Uprave Daihen – Varstroj: Predstavljanja firme Daihen – Varstroj, welding, cutting and robotics d.d.,
    • Silvestar Balažić, direktor firme „Servus“ Čakovec: Predstavljanja firme „Servus“ Čakovec, predstavnika Daihen – Varstroj za RH,

 

3. 11 – 1145 sati:

    • dr. Tomoyuki Ueyama, Institut DAIHEN, Japan: Development of Welbee inverter welding power sources and trends in GMAW and Robotic Technologies,

 

4. 12 – 1245 sati:

    • Svečana predaja i praktična demonstracija rada doniranog digitalnog aparata za zavarivanje Daihen – Varstroj Welbee P 500L.

 

Kategorije