FESB zapošljava najuspješnije mlade magistre inženjere

Na sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 19. studenoga 2014. godine, donesena je Odluka o zapošljavanju 30 asistenata iz sredstava Fakulteta u narednom petogodišnjem razdoblju. Na istoj sjednici je kroz različite modele financiranja zaposleno 10 stručnih suradnika na projektima.

Potaknuti nedostatnim zapošljavanjem asistenata/znanstvenih novaka/doktoranada kroz postojeće modele na nivou Republike Hrvatske i svjesni da je za rast i razvitak našeg Fakulteta u nastavnom, znanstvenom i stručnom smislu nužno zapošljavanje najuspješnijih mladih ljudi, završenih studenata donijeli smo Odluku o zapošljavanju 30 asistenata na našem Fakultetu u narednom petogodišnjem razdoblju.

Fakultet će u sljedećem petogodišnjem razdoblju iz vlastitih sredstava zapošljavati 6 novih asistenata godišnje. Asistenti će se zapošljavati na vrijeme od 5 godina te će upisati poslijediplomski (doktorski) studij, a školarinu studija će im snositi Fakultet.

Kriteriji za odabir asistenta bit će formalni i dodatni:

Formalni kriteriji

    • Završen odgovarajući diplomski sveučilišni studij;
    • Kandidat ima ukupni prosjek ocjena na prethodnim razinama studija vrlo dobar (iznad 3,50), ili spada u 20% najuspješnijih studenata (prosjek ocjena tijekom cjelokupnog studiranja + duljina studiranja) koji su diplomirali na danom studijskom programu u akademskoj godini kad i kandidat.

 

Dodatni kriteriji

    • Nagrada za uspjeh na studiju (Fakulteta, Sveučilišta);
    • Druge nagrade za uspjeh na studiju;
    • Rad na studentskim projektima u tijeku studija;
    • Obavljanje poslova demonstratora u tijeku studija;
    • Objavljeni znanstveni radovi u časopisima i zbornicima s međunarodnih skupova;
    • Sudjelovanje na znanstvenim i stručnim projektima;
    • Aktivnost u popularizaciji znanosti.

 

Očekujemo da će se natječaj za zapošljavanje prvih 6 novih asistenata raspisati u prosincu 2014. godine, a da će se u naredne četiri godine 2015., 2016., 2017. i 2018. natječaji raspisivati u srpnju predmetne godine.

Lijepa vijest je i da je na istoj sjednici Fakultetskog vijeća izabrano i zaposleno novih 10 stručnih suradnika, uglavnom naših najuspješnijih završenih studenata. Novoizabrani stručni suradnici će raditi na projektima Hrvatske zaklade za znanost i projektima financiranim iz strukturnog fonda za znanosti i inovacije koje su znanstvenici s FESB-a dobili u nekoliko prethodnih mjeseci.

Ponosni smo što uspijevamo kroz različite modele financiranja zaposliti na FESB-u najkvalitetnije mlade magistre inženjere, te im pružiti mogućnosti kvalitetnog stručnog i znanstvenog usavršavanja.

autor: Srdjan Podrug

Kategorije