Košarkaši FESB-a obranili naslov prvaka Sveučilišta u Splitu

Košarkaši FESB-a dominirali su ovogodišnjim Sveučilišnim prvenstvom. U finalu su, pobjedom protiv Kineziologije (90:63), osvojili i obranili naslov sveučilišnih prvaka.

Nakon prvog mjesta u svojoj skupini, u polufinalu smo se sastali sa Pravom kojeg smo pobijedili 67:58. Drugi polufinalni par su bili Kineziologija i Pomorski fakultet u čijem ogledu je finale s nama izborila Kineziologija, energetski uvijek spremna ekipa. Zato smo znali da moramo biti kompletni i koncentrirani na terenu i ne ostaviti prostora za nečije eventualno „razmahivanje“. Na kraju smo to bili mi!

 

Već smo na početku vidjeli da možemo i da smo bolji. Bili smo košarkaški raspoloženi i nismo dozvolili da padne koncentracija, kako na terenu tako i na klupi. Igrali su svi, a opisana situacija je oslobodila i nečije suzdržane kapacitete u nekim dosadašnjim neizvjesnim utakmicama, pa je u nekim trenutcima bilo prostora za zakucavanje od table i alley-oop (https://www.youtube.com/watch?v=MSPKFiaQ9no).

 

Konačno, pobijedili smo sa 90:63 (19:16, 25:14, 23:21, 23:12) i zasluženo osvojili naslov prvaka Sveučilišta.

 

Igrali su: Ivan Brzica, Stipe Režić, Armando Matijević, Ivan Bilić, Domagoj Milardović, Emil Jelavić, Ante Tešija, Toni Dadić, Zvonimir Špralja, Ivan Palac, Luka Petrašić, Ivan Jukić, Toni Vitali, Ante Ibrišimović, Mario Domazet, Vilko Jugović i Mateo Bulić. Ekipu je vodio prof. Ivan Granić. Zbog određenih pravila nismo mogli uključiti i ostale košarkaše na Fakultetu, ali jedva čekamo da nam se priključe.

Kolege Režić i Matijević su diplomirali u ovoj godini. Pozdravljamo ih i zahvaljujemo na trenutcima zadovoljstva koja su nam priuštili nastupajući za Fakultet na Elektrijadi i Sveučilišnim prvenstvima za svo vrijeme studiranja. Sretno na daljnjem putu, uz napomenu da po Pravilniku možete igrati još jednu ak. godinu :).

Ovo je jedan kontinuitet dobrih predstava FESB-ovih košarkaša: 6. završnica natjecanja, 3. puta prvaci, 2. puta drugi i jednom treći. Podsjećamo, radi svih onih koji su za Fakultet nastupali.

Svima skupa, želimo još dobrih košarkaških predstava, entuzijazma i druženja u bojama Fakulteta.

 

Čestitamo i sretno.

autor: Ivan Granić

Kategorije