Održana Smotra Sveučilišta na FESB-u

Osim što je na FESB-u osvanula velika crna ploča, 12. i 13. prosinca održala se Smotra Sveučilišta u Splitu na FESB-u. FESB-ov štand brojio je nešto manje od 1000 posjetitelja, te zahvaljujući dobroj organizaciji i provedbi osvojio prvu nagradu za cjelokupni dojam – sada već druge godine u nizu.

Već tradicionalno, s početkom hladnijeg vremena i otvaranja tema oko upisa fakulteta među maturantima održi se Smotra Sveučilišta u Splitu. Iako često ne bude puno maturanata, kojima je smotra i namijenjena, ona je prilika da svi Fakulteti pokažu koliko su kreativni i kako studenti vide svoj Fakultet. Oni studenti koji se osjećaju dovoljno inovativni osmisle izgled i aktivnosti na samom štandu. FESB-ov štand se ove godine sastojao se iz 3 glavna dijela:

  • Informativnog dijela – kojeg su činila pitanja u obliku zvjezdica, viseća mreža odgovora te ekran na dodir na kojem su posjetioci mogli saznati odgovore,
  • Kreativnog dijela – kojeg je činila ploča na kojoj su svi posjetioci mogli ostaviti svoj trag (kredom) na FESB-u, te
  • dijela za fotografiranje uz veliko platno ispunjeno logoima FESB-a.

 

Ideja je bila da posjetioci nauče nešto o FESB-u dok traže odgovore na pitanja, te kad nađu odgovor budu nagrađeni majicom, velikom lizalicom, balonom s helijem ili slatkim nagradnim paketićem. Time se prenosila poruka da se na FESB-u svaki marljiv trud i učenje isplati. Dobitnici majica su se i fotografirali pred platnom ili s balonima napunjenim helijem. Velika posjećenost štanda pokazuje da se posjetiocima svidio takav način predstavljanja.

 

I ove godine smo imali izazove koji su uključivali pjevanje, crtanje i sklekove – pa je atmosfera bila dinamična i živahna. Na štandu su uglavnom radile studentice, koje su pozivale posjetioce da sudjeluju u natjecanjima, odgovaraju na pitanja i izvode izazove. Na velikoj televiziji su se prikazivale slike posjetitelja koji su osvojili nagrade, te je cijelo vrijeme svirala popularna dinamična glazba. Iako je za izradu štanda bilo potrebno poznavati obradu gipsanih ploča, gletati, pituravati, sastavljati vodovodne cijevi, šivati ribičkim koncem i slične nesvakidašnje poslove – sve dijelove štanda su praktički u potpunosti izgradili studenti FESB-a.

Sveučilište je prepoznalo trud koji je uložen u smišljanje, organizaciju i provedbu cijelog događaja, te je nagradilo FESB-ov štand prvom nagradom za cjelokupni dojam.

Cijelu galeriju slika možete pogledati na Facebook stranici FESB-a.

 

Kategorije