FESB-ovci dobili priznanje Ponos Hrvatske

Nakon Imagine Cupa i Software Startup Akademije, tim FESB-ovaca – AuThink dobiva još jedno priznanje – ovog puta je to priznaje udruge Ponos Hrvatske koja jednom godišnje proglašava „Heroje“ za proteklu godinu. To su oni koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, inspirirali druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima.

Jubilarna, deseta godišnjica prestižne nagrade Ponos Hrvatske proslavljena je u nedjelju, 1. veljače 2015. kada su uručena priznanja humanim, hrabrim, poštenim i dobrim ljudi koji su svojim nesebičnim djelima obilježili 2014. godinu. Među Herojima 2014. nalazi se i Ivan Pavičić – voditelj tima AuThink kojem je uručena nagrada za istoimeni sustav.

AuThink je sustav izgrađen za potrebe edukacije roditelja, pomoći djeci s problemom autizma i pomoći u radu stručnjacima u centrima za autizam. Sustav je koncipiran tako da djeci prikazuje određene vježbe i zadatke koje oni moraju završiti. Tako, primjerice, moraju spajati boje ili razne zvukove koje čuju u vježbi. Sve to pomaže djeci s autizmom da razviju određene životne vještine koje su im važne u svakodnevici. Veliku pomoć u realizaciji projekta AuThink timu je pružila djelatnica Centra za autizam Split, Tanja Mravak.

 

Članovima AuThink tima (Ivan Božić, Marko Marinović, Luka Vidačak, Ivan Pavičić) i njihovom mentoru (Marko Matijević) ovom prilikom želimo još jednom zahvaliti i čestitati na ovom uspjehu.

 

Kategorije