Osnovan ASHRAE University of Split student branch

Dana 27. siječnja 2015. godine službeno je osnovan ASHRAE University of Split student branch koji za sada broji oko 50-ak članova

ASHRAE udruženje (https://www.ashrae.org/)  predstavlja najjaču strukovnu asocijaciju u svijetu sa preko 52.000 članova u 130 zemalja. Posebna aktivnost ASHRAE asocijacije je poticanje razvoja studenskih ogranaka kojima se želi podići kvaliteta školovanja ali općenito i studentskog života.  Osnivanjem ASHRAE University of Split studentskog ogranka, FESB, odnosno Sveučilište u Splitu, postali su dijelom velike svjetske ASHRAE mreže što će se sigurno doprinjeti međunarodnoj vidljivosti FESB-a, odnosno Sveučilišta.

Na osnivačkoj sjednici održanoj 04. ožujka 2015. izabrano je vodstvo studentskog ogranka po pravilima ASHRAE asocijacije, a koje se sastoji od 5 studentskih članova te savjetnika ogranka iz redova profesora, odnosno,

    • Nikolina Goleš – predsjednica ogranka,
    • Maja Kovačić – zamjenica predsjednice,
    • Danijel Bagarić – tajnik,
    • Ivana Alajbeg – zapisničar ogranka,
    • Tomislav Pribilović – član užeg upravog odbora ogranka.

 

Savjetnik ASHRAE University of Split studentskog ogranka je izv. prof. dr.sc. Sandro Nižetić, a mandat svima izabranima traje do 04. ožujka 2016.

ASHRAE studentski ogranak je prvi organak osnovan u Republici Hrvatskoj, a glavni cilj ogranka je promicanje održivosti i humanosti putem primjene stečenih znanja na FESB-u i u tu svrhu će biti usmjerene sve daljnje aktivnosti ogranka. U tijeku je i priprema web stranice gdje će se na vrijeme prezentirati sve buduće aktivnosti ogranka.

Sve informacije te upute vezano za učlanjenje u ASHRAE University of Split student branch možete dobiti izravno od predsjednice ogranka Nikoline Goleš, odnosno na kontakt ngoles@fesb.hr . Pozvani su svi studenti  koji žele pridonjeti razvoju i aktivnosti ASHRAE studentskog ogranka!

autor:Sandro Nižetić

Kategorije