FESB Alumni Znanstveni kafić: Program (projekt) Postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti

24. ožujka 2015.
 od 18:30 do 20:00
 Kavana Lvxor, Kraj sv. Ivana 11}

Udruga bivših studenata, Alumni FESB, organizira novi znanstveni kafić na temu:

Program (projekt) Postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti

Predavač:

Prof dr.sc. Šimun Anđelinović, Rektor Sveučilišta u Splitu

Mjesto i vrijeme:

Kavana Lvxor, utorak 24. ožujka 2015 u 18:30h

 

Sadržaj:

Kultura jačanja stručnoga rada i poduzetničke aktivnosti za sada je vrlo slabo zastupljena na našim sveučilištima, a to dovodi do kasnog uključivanja studenata u poduzetničke aktivnosti. Postojeću tvrdokorno uvriježenu svijest o završetku studija i traženju poslodavca treba zamijeniti idejom o samozapošljavanju te pripremi tijekom studija za taj hrabar – poduzetnički iskorak.

Projekt postakademskog samozapošljavanja zajednički pokreću Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a predstavlja potpuno nov i inovativan pristup u stvaranju, selektiranju i praćenju mladih poduzetnika, koji započinje već upisom studenata na fakultet.

Tijekom ožujka, sveučilišta u Zagrebu i Splitu formirat će posebna povjerenstva za izradu studijskoga programa edukacije te cjelokupnog Projekta postakademskog samozapošljavanja. Uslijedit će potpisivanje ugovora između sveučilišta, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te dionika. Nakon što se šira studentska populacija upozna s programom, sveučilišta će raspisati natječaj za upis studenata. Početak izvedbe studijskog programa očekuje se oko 15. srpnja 2015. Očekuje se kako će se u sljedećoj fazi provedbe, u Program postakademskog samozapošljavanja uključiti i ostala hrvatska sveučilišta.

 

Prezentacija Projekt postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti

 

Kategorije