Održani Dani FESB-a 2015

Od ponedjeljka 25. svibnja do nedjelje 31. svibnja 2015. godine na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održavali su se Dani FESB-a, kojima je Fakultet obilježio svoju 55. obljetnicu. Kroz čitavi tjedan odvilo se niz događanja namijenjenih zainteresiranoj javnosti, a posebice bivšim, sadašnjim i budućim studentima Fakulteta. U nastavku pogledajte galerije fotografija s održanih događanja.

Počevši od ponedjeljka pa do srijede studentima su prezentirani studijski smjerovi i izborni predmeti.

PONEDJELJAK

U ponedjeljak u prostoru ispod amfiteatara na FESB-u se održala Akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

UTORAK

U utorak je na programu bio Tematski dan „Znanost, gospodarstvo i EU fondovi“ uz sudjelovanje znanstvenika, gospodarstvenika, te predstavnika Ministarstva Gospodarstva i Županije splitsko dalmatinske. Kroz tematski dan su se predstavili modeli uspješne suradnje te se razgovaralo o mogućnostima buduće suradnje između znanosti i gospodarstva.

SRIJEDA

U srijedu su mogućnosti suradne i zapošljavanja predstavili predstavnici tvrtki koje tradicionalno zapošljavaju završene studente FESB-a, te su doktorandi i poslijedoktorandi FESB-a prezentirati svoja znanstvena postignuća.

ČETVRTAK

U četvrtak na programu je bio Tematski dan „Znanstveni projekti i međunarodna suradnja“ na kojem su se predstavili domaći i europski projekti (HrZZ, FP7, COST, Obzor) koji se odvijaju na FESB-u uz predstavljanje programa Obzor 2020 s primjerima iz prakse. Također u četvrtak je predstavljen novoosnovani ASHRAE University of Split student branch te su ugledni međunarodni profesori, prof. dr. sc. Branko Todorović i prof. dr. sc. Marija Todorović održali pozvana predavanja na teme iz područja energetske učinkovitosti u zgradama.

 

PETAK

U petak je održana Svečana sjednica, na kojoj su prezentirana postignuća Fakulteta u protekloj godini, a u poslijepodnevnim satima odigrane su nogometne utakmice studenata i profesora na sportskim terenima FESB-a.

 

SUBOTA i NEDJELJA

U subotu i nedjelju održani su Dani Udruge DUMP (DUMP Days) s brojnim zanimljivim predavanjima članova i pripravnika DUMP-a.

 

Kategorije