Nogometnim finalima završio UniSport splitskog Sveučilišta

Jučerašnjim malonogometnim finalima u muškoj i ženskoj konkurenciji završila su UniSport natjecanja splitskog Sveučilišta.

FESB je nastupao na svim natjecanjima koja su organizirana. Krajem nastavnog dijela akademske godine, prilika je da vas informirano o događanjima i uspjesima naših studenata na ovim sportskim natjecanjima.

Sve je započelo natjecanjem u šahu, održanom samo u pojedinačnoj konkurenciji, na kojem je Marin Bačetić osvojio 3. mjesto, baš kao i naša studentica, Čavčić Antea u ženskoj konkurenciji.

Nastupili smo i u odbojci. Studenti su osvojili 3. mjesto (Mijo Šegvić, Toni Jeličić, Bruno Reljan, Ante Pezelj i Tomislav Barać), dok su se djevojke u knock-out natjecanju odmah sastale sa pobjednicama natjecanja, Kineziologijom, te nisu mogle dobiti šansu tražiti odličje (Milun Helena, Andrea Milić,  Kristina Barišić, Marina Titlić, Željka Krivo, Matić Filipa).

Veslači su nas obradovali u vrijeme proslava gradskog zaštitnika Sv. Duje, s osvojenim 2. mjestom. Konačnog je pobjednika odlučivao foto-finiš. Nedostajalo nam je 20-ak stotinki. Veslali su Tomislav Pribudić, Ivan Županović, Jakov Bumbak, Zdravko Juradin, Antonio Čoga, Pave Kuzmanić, Toni Čavka, Baćelić Tome.

U nogometu smo se ekipirali u obje konkurencije. Studentice su osvojile 2. mjesto. Babić Ana, Bajić Fani, Džeko Ivana, Živaljić Josipa, Baturina Tina, Anđelika Vukas, Mia Mlikota, Blaženka Milićević, Zrinka Magazinović , Krolo Ivana, Ivana Buhač, Ivana Sunara, sastale su se u finalu sa Kineziologijom za koju igraju sve fizički spremne aktivne nogometašice. Malo nas je omeo početak kolokvija da bi bili kompletni, ali veseli zbog 1:0 iz prvog poluvremena i nekoliko ozbiljnih šansi koje smo stvorili. Konačnih 4:0 za Kineziologiju je „plod“ pokušaja da im „zaprijetimo“ i sa golmanom igračem, ali taj dio nismo imali vremena uvježbati. Ekipa studenata je bila dobra: Kostreš Boris, Ćavar Frano, Juretić Josip, Šuljić Igor, Vranić Filip, Marko Bošnjak, Ivan Vidošević, Tomislav Ivanković, Luka Arambašić, Budić Ante, Dolić Stipe, Kurtović Toni i golmani, Petar Marić i Branimir Tomičić. Dugo smo u završnicama Sveučilišnog prvenstva, pa tako i ove godine, ali sa drvenom medaljom. Uvjerljivo smo osvojili prvo mjesto u grupi bez izgubljene utakmice. U četvrtfinalu smo bili bolji od Medicine (sa njima smo igrali prošlogodišnje finale), dok nas je u polufinalu zaustavila ekipa Studnetskog doma. Poveli smo, ali i primili dva nespretna gola iz gužvi u kaznenom prostoru. U pokušaju izjednačenja, s golmanom igračem, nismo uspjeli.  U utakmici za treće mjesto, osjetio se pad motiva zbog polufinalne utakmice i „velikih“ očekivanja, ali ipak, počeli smo dobro i poveli. Stvarali smo šanse, ali nismo bili precizni. Osjetio se nedostatak i dva standardna igrača, ali, „šta bi bilo, kad bi bilo“… Studenti nezadovoljni ostvarenim, ali mi ipak nismo, dapače. Igraju dobar i prepoznatljiv nogomet uz respekt i hvalu svih, već nekoliko godina.

Za kraj, košarkaši! Što reći, još jednom im čestitamo. O tome smo već pisali.

 

Ekipe je u suradnji sa studentima sastavljao i vodio prof. Ivan Granić.

U prilogu su slike sa sportskih događanja.

autor: Ivan Granić

Kategorije