Prva pico uniSTem konferencija

08. srpnja 2015.
 od 09:00 do 14:00
Veliki amfiteatar,
Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije

ideja UniSTem pico konferencije jest međusobno upoznavanje znanstvenika i istraživača Sveučilišta u Splitu te poticanje suradnje u istraživanjima interdisciplinarnog karaktera. Na konferenciji će sa svojim izlaganjima sudjelovati više fakulteta iz STEM (science, technology, engineering and mathematics) područja: Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, Kemijsko-tehnološki fakultet, Medicinski fakultet, Pomorski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilišni odjel za studije mora i Sveučilišni odjel za stručne studije.

Sudjelovanje na konferenciji je predviđeno u obliku kratke petominutne (pico) prezentacije u kojoj će predavač ukratko izložiti trenutno istraživanje s naglaskom prikaza interdisciplinarnog karaktera istraživanja i moguće suradnje s privatnim sektorom. U cilju proširenja doprinosa cjelovitog istraživanja iznijet će se vizija moguće suradnje u okviru grana STEM područja.

Događanje je otvoreno za sve dionike iz privatnog sektora, a koji su zainteresirani za suradnju sa Sveučilištem u cilju jačanja gospodarstva regije. Kako bi potaknuli suradnju i definirali područja zajedničkog interesa za vrijeme trajanja konferencije održat će se i kratki sastanci između istraživača i poduzetnika.

Sa Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje će prezentacije održati tri najuspješnija poslijedoktoranda i najuspješniji doktorand sa Seminara poslijedoktoranada i doktoranada održanog 27. svibnja 2015. u okviru Dana Fakulteta 2015:

    • dr. sc. Petar Šolić
    • dr. sc. Zlatko Živković
    • dr. sc. Miro Bugarin
    • Ante Dagelić, mag. ing.

 

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno je kratko se registrirati na: http://bit.do/uniSTem

Program konferencije možete preuzeti ovdje.

Kategorije