Studenti FESB-a, pobjednici na XXIII. veslačkom susretu osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske

Na regatnoj stazi na Jarunu, u subotu, 17. listopada 2015. godine, u organizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Veslačkog saveza Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Rektora Sveučilišta u Zagrebu i predsjednika gradske Skupštine grada Zagreba, održan je XXIII. veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske.

galerija

Regate se održala u muškoj i ženskoj konkurenciji u 7 utrka programa. Nastupili smo s četiri posade u isto toliko utrka, osvojivši dva prva i dva druga mjesta.

Počnimo sa „šlagom“ programa, studentska utrka osmeraca na 2000 m, šest osmeraca. Obzirom na uvjete koje smo imali u utrci na 500 m, morali smo posegnuti za PR-om kako bi osigurali bolji brod nego u utrci na 500 m i konsolidirali motivirajući i precizan „upravljački mehanizam“ (doveli smo kormilarku – hvala!). Kolege sa strojarskih fakulteta vodili su u borbi za vodeće pozicije. Nije bilo kalkulacije, naši su studenti odveslali po dogovoru. Sve čestitke. Iako na slikama izgleda uvjerljivo prvi, u osmercu ne možete „laditi“ da bi pobijedili. I kad vas „ne stisne“ protivnik, premori vas tempo. Bilo kakve kalkulacije dolaze na naplatu. Do 1000 m je bilo izjednačeno, imali smo malu prednost. Pritisak je rastao, kako fizički, tako i psihički. Pokušali smo se odvojiti s dvije „desetke“ (to je ono kada vam je teško, a zaveslate 10 jakih zaveslaja), što nam je i uspjelo. Protivnik nije izdržao držati naš ritam. Nadamo se da će nam ova generacija novih veslača „brucoša“ uspjeti povezati fakultetske obveze i ljubav prema veslanju, te sve skupa odveslati do diplome. Sretno, Jakov Bumbak, Ivan Županović, Ivan Olah, Tomislav Pribudić, Toni Čavka, Pave Kuzmanić, Zvonimir Batinić, Mario Kujundžić, korm. Ana Dragojević, Josip Baćelić Medić, Luka Bušić, Antonio Čoga, Luka Kovač.

 

U veslačkom sprintu osmeraca na 500 metara također smo bili dobri. Bila je to prva utrka programa. Staza je bila puna, i ona pomoćna, sedam osmeraca. Mali problemi s pravcem, loš brod, ali ne žalimo se, momci su lijepo odveslali utrku i na cilj stigli drugi (1:29.87), sekundu iza kolega sa zagrebačkog FSB-a.

Naša ekipa: Jakov Bumbak, Tomislav Pribudić, Josip Baćelić Medić, Luka Bušić, Toni Čavka, Pave Kuzmanić, Mario Kujundžić, Zvonimir Batinić, korm. Tea.

 

Profesorska utrka „rješavala“ se u foto finišu. Pobijedili su ispred kombinirane posade FSB/ZAG i kolega sa Građevine.

Naša ekipa: prof. dr. sc. Željko Domazet, prof. dr. sc. Ivica Veža, doc. dr. sc. Marin Despalatović, dr. sc. Toni Perković, viši asistent i korm. mr. sc. Spomenka Bovan, v. pred.

 

U konkurenciji profesorica-asistentica, bili smo drugi. Bile su bolje od „glavne“ konkurencije, ali iza kolegica s Građevine.

Naša ekipa: dr. sc. Vesna Pekić, v. asis., dipl. ing. Lada Sartori, v. pred., dr. sc. Ana Kuzmanić Skelin, v. asis., mag. ing. Maja Kovačić, asis. i korm. mag. ing. Anna Šušnjara, asis.

Ekipe je pripremao i vodio prof. Ivan Granić, v. pred.

 

Čestitamo svim sudionicima.

autor: Ivan Granić

Kategorije