Prvi sastanak WIND RISK projekta

Sveučilište u Splitu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje jedan je od četiri projektna partnera WIND RISK projekta vrijednog 400.000,00€ ko-financiranog od strane financijskog instrumenta za civilnu zaštitu europske komisije.

S početkom 2015. godine, započela je provedba „WIND RISK Prevention“ međunarodnog projekta, a predviđeno trajanje projekta je dvije godine. U provedbi projekta sudjeluju četiri partnera iz tri europske zemlje: Sveučilište u Ljubljani, Građevinski fakultet; Općina Ajdovščina; Tehničko sveučilište Dortmund i Sveučilište u Splitu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Prvi projektni sastanak održan je 29. 1. 2015. godine u Ajdovščini u Sloveniji.

Ukupna vrijednost projekta je 400.000,00 €, od čega 75% financira Europska komisija, od strane financijskog instrumenta za civilnu zaštitu. Cilj projekta je znanstvenim metodama i inovativnim preporukama postići poboljšanje i usklađenost  postojećih mjera sprječavanja posljedica jakog vjetra na stanovništvo, infrastrukturu, promet, građevine i šume, s posebnim osvrtom na klimatske promjene.

Na sastanku su sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje sudjelovali doc. dr. sc. Ljiljana Šerić, prof. dr. sc Darko Stipaničev i doc. dr. sc. Damir Krstinić.

Koordinator  projekta, prof. dr. Goran Turk sa Sveučilišta u Ljubljani iznio je izvještaj sa sastanka s europskom komisijom u Brusselsu, a zatim su projektni partneri dogovorili tijek i odgovornosti projektnih aktivnosti. Također, dogovoreno je da će sljedećem  projektnom sastanku, planiranom u rujnu ove godine, domaćin biti naš Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Po završetku sastanka održana je konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali predstavnici lokalnih i nacionalnih slovenskih medija.

autor: Ljiljana Šerić

Kategorije