Odbojkaši obranili Sveučilišno zlato i ostala izvješća

FESB-ovi odbojkaši zlatni, košarkaši u finalu, rukometaši srebrni, nogometaši u četvrtfinalu, veslači spremni za Sv. Duju, medalje u badmintonu, stolnom tenisu i šahu…, FESB Champion League u završnici!

FESB-ovi odbojkaši su Sveučilišni prvaci! Bruno Reljan, Nikša Dell O’rco, Toni Jeličić, Budeša, Ivan Bilić, Boras, Josip Pučić, Marko Pastuović i Mario Božan, odigrali su u svojoj prvoj utakmici Sveučilišnog prvenstva finale prije finala pobijedivši Kineziologiju u 3 seta, sa 2:1 (23:25, 25:20 i 15:10). Pobijede protiv Ekonomije i Prava, sa 2:0, bile su potvrda da smo najkvalitetnija ekipa. Kineziologija je bila druga, a Pravo treće.

Na ovaj način pridružuju se uspješnom nizu FESB-ovih veslača, košarkaša, rukometaša, nogometaša/ica, badmintonaša, vaterpolista koji već niz godina osvajaju najsjajnija odličja na Sveučilišnim natjecanjima. Slično je počelo i ovogodišnjim Sveučilišnim natjecanjima. Pa krenimo redom.

Počelo je u studenom i natjecanjem u badmintonu gdje su naši studenti osvojili 1. (Bruno Matošević) i 3. mjesto (Marko Borojević). Nastavilo se prvenstvom u šahu gdje je Dino Dodig osvojio 3. mjesto. U stolnom tenisu ekipa FESB-a, osvojila je 3. mjesto (Stipan Batinić, Matej Šakić, Mamić Roko).

Rukometaši su ponovili posljednje održano finale sa Kineziologijom. Nakon izuzetno dobrog početka i dva vodstva sa dva razlike, imali smo priliku odvojiti se sa dvije kontre sa krila i dva sedmerca, međutim, nismo bili koncentrirani i propustili smo postizanje zgoditaka. Trebali smo odmoriti igrače s dobrog početka kada nam se Kineziologija približila i povela. Imali smo ih priliku stići, međutim nedostajalo je i sportske sreće. Čestitke sudionicima (Penović Božo, Pojatina Luka, Kaštelančić Milivoj, Plazibat Mislav, Maleničić Marko, Andrija Buotić, Perkušić Toni, Tucaković Ivan, Vlado Trbara, Marušić Mateo, Burazin Paulo, Prskalo Ante, Škalic Kristijan, Senkić Branko, Ivan Rojnica, Caktaš Mateo, Sabljić Domagoj).

Nogometaši su drugi u skupini. Pobjedama protiv PMF-a (3:0), Kineziologije 2 (4:1) i Građevine (7:3), te poraza od Medicine (4:5), očekuje ih četvrtfinalna utakmica protiv Ekonomije, iza 1. Svibnja. Podržite našu ekipu na terenu! (Marić Petar, Nikola Kirevski, Kostreš Boris, Igor Šuljić, Juretić Josip, Juretić Antonio, Ivan Vidošević, Ivanković Tomislav, Tešija Marino, Nazlić Mario, Dolić Stipe, KurtovićToni, Budić Ante, Arambašić Luka, Sentić Joško).

Nogometašice očekuje u petak, 29.04. u 10:00 sati prvi susret u grupi, protiv KTF-a, na terenu kod Studentskog doma na Spinutu.

Košarkaši su pobjedama u svojoj skupini izborili polufinale (25.04.) u kojem su pobijedili Pomorski fakultet 67:59 (Jukić 15), (Luka Petrašić, Bilić Ivan, Brzica Ivan, Jukić Ivan, Emil Jelavić, Lučić Jozo, Mateo Pravdić, Matijević Josip, Melvan Ivan, Zubčić Donat, Marko Marinović, Ante Tešija). U finalu nas očekuje uvijek raspoložena Kineziologija u utakmici u kojoj očekujemo podršku sa tribina, blizu je, dvorana u sklopu Studentskog doma na Kampusu, Petak, 06.05. u 12:00 sati.

Veslači su u pripremama za Svetog Duju(30.04., subota u 9:00 sati). Dobri smo, nadamo se dovoljno za postolje (Jakov Bumbak, Tomislav Čoga, Ivan Županović, Tomislav Pribudić, Luka Bušić, Ivan Olah, Luka Kovač, Čavka Toni, Kuzmanić Pave).

Vaterpolisti su još u studenom sačinjavali okosnicu Sveučilišne ekipe osvojivši Sveučilišno prvenstvo Hrvatske (Krešimir Butić, Deni Rajčić, Miljenko Vuko, Vinko Righi, Marin Čelan, Mislav Maljković), a sada očekuju gradske rivale i ostale kolege da se pridruže FESB-ovoj vaterpolskoj ekipi.

Sudjelujemo i u Sveučilišnom prvenstvu u krosu. Na programu je još jedna cestovna utrka. Održane su dvije utrke, cestovna i brdska. Najbolje plasirani FESB-ovci su Marija Leško u konkurenciji studentica (pobjeda na brdskoj utrci) i Karlo Petrović (21:48), treći u konkurenciji studenata. Nastupili su još Ćoso Marko, Škalic Ivan, Petrović Karlo, Protrka Mario, Hrskanović Ivan, Jakov Kristijan Krstulović. Konačni poredak se određuje nakon završetka lige, odnosno još jedne utrke.

FESB Champion League je u završnici. Od početnih 28 ekipa i odigrane 84 utakmice, u polufinalu su ekipe „512“ (svi sa istog smjera), „Mala Ekipa“ (skoro pa brend, ime je zastupljeno svih 9 godina u ligi), „Lauran D’hanis“ (dali su ime ekipi po jednom studentu s Erasmus razmjene 🙂 ) i „CB Galerija“ (nastupaju treću godinu za redom). Čekamo povoljan trenutak za nastavak natjecanja (03.05., utorak, prve polufinalne utakmice). Dođite i navijajte za svoje favorite. Ovo je 9. godina lige, dogodine jubilarna, a nadamo se i posebna.

Ovo nije sve, nadamo se da će biti još lijepih sportskih novosti. Sportske ekipe i natjecanja u suradnji sa studentima organizira i vodi prof. Granić.

 

Kategorije