FESB-ovci, najbolji veslači na Sveučilištu!

Na 15. regati Sv. Duje, veslačka posada osmerca FESB-a pobijedila je konkurente sa Splitskog sveučilišta (KIF, PF, Ekonomija, Građevina i FESB).

U događanjima oko međunarodne regate Sv. Duje i uvaženih gostiju sa Oxforda, Cambridgea i drugih sveučilišta, polako se zaboravlja da je početak ove već 15. regate i njeno ime začeto utrkama osmeraca Splitskog sveučilišta kojima smo tada veslački sport htjeli približiti Akademiji. Regata se, na sreću, izdigla iznad razine kojom je započela i na najbolji način povezala sport i visoko obrazovanje.

Ali, ne zaboravimo da je najvažnija utrka, ona zbog koje je sve i nastalo, utrka osmeraca Splitskog sveučilišta. E pa na njoj je pobijedio FESB (3:04) ispred kolega sa Ekonomije (3:06), Pomorskog (3:09), Kineziologija (3:10), Građevine (3:26) i svih ovih godina dominira Spinutskom stazom. Članovi FESB-ovog veslačkog tima, pod vodstvom prof. Granića su bili: Jakov Bumbak, Tomislav Čoga, Ivan Županović, Tomislav Pribudić, Toni Batinić, Ivan Olah, Čavka Toni, Kuzmanić Pave, Luka Kovač i Luka Bušić. Šestorica su članovi i Sveučilišne posade osmerca.

Čestitamo!

Kategorije