Natječaj za studentske programe u 2016. godini

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu sukladno članku 57.,stavku 1., Statuta Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu na 15. sjednici održanoj 31.svibnja 2016.g., pod točkom 1. dnevnog reda, donosi odluku o raspisivanju natječaja za financiranje studentskih programa na Sveučilištu u Splitu za 2016. godinu. Natječaj je otvoren od 1.6. svibnja 2016. godine do 12. lipnja 2016. godine u 23:59 sati.

Ukupan iznos sredstava raspisanog natječaja: 400.000,00 kn (slovima: četristo tisuća kuna)

 

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju studentski zborovi sastavnica, studentske udruge, skupine studenata i studenti pojedinci koje zadovoljavaju uvjete definirane ovim Natječajem.

– Studentski zbor sastavnice može biti korisnik financijskih sredstava natječaja, ako projekt koji kandidira nije već financiran ili je samo dijelom financiran iz proračuna sastavnice.

– Studentska udruga može biti korisnik financijskih sredstava natječaja Studentskog zbora ako zadovoljava slijedeće uvjete:

    • ako djeluje pri Sveučilištu u Splitu (u daljnjem tekstu: Sveučilište),
    • ako je upisana u registar udruga Sveučilišta, najkasnije do 01. listopada akademske godine u kojoj se raspisuje natječaj,
    • ako najmanje 50% + 1 članova udruge čine studenti Sveučilišta,
    • ako je registrirana i djeluje u skladu sa zakonima RH.

 

– Skupina studenata može biti korisnik financijskih sredstava Studentskog zbora ako ispunjava sljedeće uvjete:

    • ako djeluje pri Sveučilištu,
    • ako najmanje 50% + 1 članova skupine čine studenti Sveučilišta.
    • Student pojedinac može biti korisnik financijskih sredstava Studentskog zbora ako je upisao tekuću akademsku godinu na Sveučilištu u statusu redovnog studenta.
    • Iznimno, od odredbe članka 3. stavka 3. alineje 2., pravilnika o postupku provedbe natječaja za studentske programe Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu na natječaj za financiranje studentskih programa 2016. godine, mogu se prijaviti i studentske udruge koje nisu upisane u registar udruga Sveučilišta u Splitu. 

Ovim natječajem financirati će se sljedeće kategorije programa:

– I. kategorija: Radionice, predavanja i tribine

– II. kategorija: Studentski mediji i kulturna događanja

– III. kategorija: Znanstveno-istraživački rad

– IV. kategorija: Inovativno-tehnološki projekti

– V. kategorija: Sport

 

Kriteriji po kojima će se vršiti evaluacija programa su:

    • Broj sudionika/korisnika studentskog programa
    • Interdisciplinarnost programa (Studenti u programu mogu biti različitih struka, dolaziti sa različitih fakulteta/odjela, iz studentskih zborova sastavnica i udruga. Cilj je poticanje suradnje i povezivanje što većeg dijela studentske populacije, kako bi, primjenjujući širok spektar znanja, i sam program bio što kvalitetniji, te kako bi svoju ulogu u programu moglo prepoznati što više studenata).
    • Dugoročnost studentskog programa (Kriterij dugoročnosti se odnosi na trajanje programa i može biti jednodnevno, višednevno, višetjedno, višemjesečno. Prednost u ovom slučaju imaju dugoročniji programi s obzirom da su isti složenijeg karaktera i ispunjeni aktivnostima koje osiguravaju kontinuiranost rada).
    • Suradnja na studentskom programu (Programi temeljeni na međunarodnoj i međusveučilišnoj suradnji i to na način da studenti drugih sveučilišta sudjeluju na Sveučilištu u provedbi programa).
    • Tradicija studentskog programa (Programi koji traju više godina te su se kvalitetom i dobrim rezultatima izborili za višegodišnje financiranje).
    • Održivost studentskog programa (Ukoliko program posjeduje viziju i potencijal za ponovno izvođenje, te rast i širenje, a za to postoje realne šanse, program se na osnovu navedenog dodatno vrednuje).
    • Uključivanje studenata smanjenih mogućnosti u programe (Poželjno je uključivanje studenata smanjenih mogućnosti u program bilo koje kategorije uz detaljno objašnjenje na koji način su uključeni).
    • Hodogram studentskog programa (Razrada aktivnosti za provedbu programa s vremenskim okvirom.)
    • Promoviranje uloge Studentskog zbora tijekom trajanja programa
    • Potpora drugih organizacija i pojedinaca studentskom programu (Programi koji imaju financijsku ili sličnu potporu drugih organizacija i pojedinaca zbog svoje ekonomičnosti primjereno će se vrednovati)
    • Inovativnost studentskog programa (Ukoliko program sadrži inovativnu ideju ili aktivnost koji podrazumijevaju nove vrijednosti i kvalitetu u primjeni, dodatno će se vrednovati.)
    • Važnost programa za studente Sveučilišta (Realizacijom programa koji su od posebnog značaja za studente, dolazi do razvoja vannastavnih aktivnosti koje okupljaju veliki broj studenata i potiču studentski aktivizam. Poticanjem studentskih projekata na Sveučilištu u samo Sveučilište dobiva dodatnu prednost na ljestvici konkurentnosti. Za značaj programa presudna je ocjena ciljeva i aktivnosti programa, prilikom čega se posebna pozornost posvećuje usklađenosti između ciljeva programa, aktivnosti/metoda i očekivanih rezultata). 

Povjerenstvo će izvršiti evaluaciju prijavljenih projekata sukladno pravilniku o postupku provedbe natječaja za studentske programe Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Postupak i način prijave:

Programi se zajedno sa ispravno popunjenim obrascem i financijskim planom i pripadajućom dokumentacijom predaju online putem, preko stranice Studentskog zbora do 12. lipnja 2016. godine u 23:59 sati. ( http://www.szst.hr/natjecaj2016/ )

 

Nepravovremene i nepotpune prijave na natječaj neće se razmatrati.

 

Rezultati natječaja:

Obavijest ponuditeljima o rezultatima ovog natječaja objaviti će se na web stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijave.

Na rezultate natječaja može se izjaviti žalba povjerenstvu za provedbu natječaja u roku od 5 dana od objave istih na web stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Žalba se predaje u pisanom obliku u Rektoratu Sveučilišta u Splitu (adresa: Livanjska 5, Split), u ured za nastavu (2. kat) radnim danom od 9:00 – 15:00 h.

Konačni rezultati natječaja objaviti će se na web stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu nakon donošenja odluke o raspodjeli financijskih sredstava koju donosi Senat Sveučilišta u Splitu.

Sva dokumentacija pristiglih projekata biti će javno objavljena na webu Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

 

Dokumentacija:

 

Kategorije