Dani FESB-a 2016: Srijeda 15. lipnja – Nogometni program

Sportski dio proslave Dana FESB-a obilježen je jučerašnjim finalnim utakmicama 9-te FESB Champion League, te revijalnim utakmicama, studentica, studenata i profesora. Revijalnim u nazivu, ali nikako ne na terenu.

Sve je započelo utakmicom za 3. mjesto FESB Champion League u kojoj je ekipa „CB Galerije“ pobijedila sa 4:3 (2:0) ekipu „512“. Ljetne obveze su spriječile da im klupe budu duže, kod obje ekipe. Interesantan je bio posljednji zgoditak, sa zvukom sirene, na sreću, nije bio ključan za utakmicu.

U finalu su se sastali „MNK Ekipa“ i „Lauran D’hannis“. Poveli su „Lauran D’hannis“ 2:0, međutim, na terenu je utakmica obećavala uzbudljiv sadržaj, iako se na poluvrijeme otišlo sa istom prednosti. „Ekipa“ smanjuje rezultat, da bi „Lauran“ ponovno poveli sve do 4:1, ali, i dalje je na terenu izgledalo da je sve moguće. Ekipa se je približila na 3:4 i još riskantnije ušla u zadnje dvije minute. Imali su nekoliko udaraca na gol koji su svi rezultirali „zicerom“ za Lauran od kojih je jedan realiziran za konačnih 5:3 (2:0) za Lauran D’hannis i zasluženo osvajanje 9-te FESB Champion LEgue. Ime su si dali kao spomen na jedno interesantno Erasmus druženje i prijateljstvo sa Belgijskim studentom, gradili se 3 godine, da bi u trećoj godini sudjelovanja pod istim imenom osvojili prvenstvo, zasluženo. Više od 90 utakmica u nastavnoj godini, a do finala vam treba 12 dobrih predstava. Slavili su, dostojno imena Lige, uz transparent i bengalke. Bez kazni HNS-a ili UEFA-e. Čestitamo. Dogodine je 10., jubilarna FESB Champion League. Nema ni Evropskog ni Svjetskog prvenstva, možda budemo najgledaniji, ali za to prof. Graniću treba pomoć, studenata i svih drugih. Javite se!

Nakon njih su na teren izašle studentice. Ekipa studentica nas je ove godine uspješno predstavljala na Elektrijadi i Sveučilišnom prvenstvu. Cure su se podijelile po kvalitativnom ključu i rezultatom pokazale da je podjela bila i više nego fer. Povele su Strojarke sa 1:0, da bi Električarke izjednačile i povele sa 2:1 što je bio rezultat na poluvremenu. U drugom poluvremenu Strojarke izjednačavaju i ponovno vode sa 3:2. U zadnjoj minuti utakmice Elektrilčarke su izjednačile. Pokazale su dobru i zanimljivu predstavu, koja je zasluženo završila izvođenjem penala. Povele su Električarke, nakon čega su uslijedile dvije obrane i izjednačenje. Zadnji penali su odlučivali. Uspješnije i sretnije su bile Električarke za konačnih 5:4 (3:3).

Polufinale smjerova su igrali studenti EIT protiv studenata Računarstva za finale sa Strojarima kao lanjskim pobjednicima. Tvrda i zanimljiva utakmica koja je završila bez zgoditaka do odmora. Drugo poluvrijeme ide u korist EITa koji vode sa 2:0. Smanjenje računaraca na 2:1 uvodi neizvjesnost i veću napetost uvođenjem golmana igrača, ali bezuspješno. EIT je u finalu sa Strojarima.

Profesori i asistenti, kolege na poslu, ali bez popuštanja na terenu, u smislu „izvolite kolega“ ili „ne kolega, izvolite vi, inzistiram“. Za neke „no pasaran“, a neki i „na glavu ako treba“. Opet zanimljivo, gol je „visio u zraku“, ali u konačnici bez golova, 0:0. Opet se pobjednik rješavao penalima. Nakon obvezna tri izvođenja izjednačen rezultat, 3:3. Po pravilu, trebao je samo jedan „raspucavati“ za konačnu pobjedu. Električari uvode novog izvođača, asistent Niko Ištuk, a Strojari ostavljaju prof. Željka Domazeta. Prva dva penala u raspucavanju nisu završila u mreži. Peti penal Električara je zaustavljen, da bi iskusni prof. Domazet realizirao za konačnih 4:3 za Strojare. Kažu Električari da su mislili da to mora biti novi izvođač. E sad! Haa, a dogodine!

Profesori su svojom predstavom dodatno potaknuli još kvalitetnije finale studenata. Studenti su zamolili da utakmica traje nešto duže, znali su da će utakmica biti dobra i nisu htjeli da sreća prevlada. I zaista zanimljiva utakmica. Prava malonogometna predstava sveučilišne razine, i bolja. Neriješeno poluvrijeme, 1:1, nikome nije ostavio trenutak za opuštanje. Na terenu se vidi želja i rivalstvo, kako nogometno, tako i ono po smjeru, baš kao kod profesora. EIT-ovci su poveli sa 2:1 što su Strojari pokušali stići uvođenjem golmana-igrača, ali je EIT sačuvao mrežu uz uobičajene šanse da poveća vodstvo u nogometno uobičajeno riskantnoj igri Strojara. Konačnih 2:1 i EIT-ovci uzimaju primat Strojarima!!

 

Dovoljno za dobar turnir i dogodine. Neki će imati što vraćati, neki braniti, a neki iznenaditi.

 

Puno imena za nabrojati, sudjelovali su Svi, a uvijek ste i Svi pozvani. Ali jednu grupu treba izdvojiti, pobjednik lige ste možda samo jednom, studentska ekipa, pobjednici FESB Champion League, Lauran D’hannis (Banić Anđelo, Kačić Mate, Mrčela Bruno, Šiškov Jure, Protrka Mario, Mihanović Ante, Mihanović Šime, Rešetar Josip, Šošić Ivan, Josip Budeša i voditelj Ivan Periš).

Sretni Dani FESB-a!

autor:Ivan Granić

Kategorije