SpliTech 2016

U periodu od od 13. do 15. srpnja 2016. na FESB se održava Međunarodna multidisciplinarna konferencija o računalnim i energijskim znanostima SpliTech 2016.


Konferencija okuplja znanstvenike i stručnjake iz akademske zajednice, gospodarstva kao i iz javnih institucija, kako bi razmijenili znanja na području e-zdravlja, pametnog okružja/grada i energije, te doprinijeli razvitku znanosti, gospodarstva u regiji, državi te svijetu. Održat će se i okrugli stolovi na teme e-Zdravlja, pametnog grada/pametnog okruženja i energije, gdje bi se raspravljalo o smjernicama razvoja Splitsko-dalmatinske županije i Republike Hrvatske, čime bi se dao posebni naglasak na dosadašnja iskustva/znanja stručnjaka s područja Splitsko-dalmatinske županije. Pored same znanstvene konferencije održati će se niz pozvanih predavanja na teme e-Zdravlja, pametnog grada/pametnog okruženja i energije.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu 14. srpnja na FESB na predavanja stranih tvrtki u sklopu BESPLATNE radionice Internet of Things (IoT) koja će se održati u okviru SpliTech konferencije. Radionica će biti zanimljiva posebno studentima, ljudima iz IT sektora, kao i široj javnosti koja se želi upoznati sa konceptom i problematikom IoT.

Između ostalih, u sklopu IoT radionice će gostovati STMicroelectronics, Impinj, Exprivia, Engineering, Geomobile, FutureCitiesLab, HAKOM, SofThings i drugi. Sudionici će dobiti odgovore na pitanja s kojim su se sve izazovima firme susretale na putu do izrade (i standardiziranja) svojih IoT proizvoda, te će se studentima prezentirati mogućnost suradnje, prakse i zaposlenja. Samim time je u sklopu radionice predviđen i exibition session za vrijeme kojeg će firme prezentirati svoje proizvode.

Kategorije