STUDENTI FESB-A NAGRAĐENI NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU ESTECO ACADEMY

Na Zavodu za strojarstvo i brodogradnju u Laboratoriju za numeričko modeliranje, skupina studenata iz FESB Racing Team-a već niz godina upotrebljava napredne metode numeričkog modeliranja i optimizacije motora s unutarnjim izgaranjem u okviru mnogih studentskih i istraživačkih projekata.

Međunarodno natjecanje ESTECO Academy Design Competition održano je u partnerstvu s Aprilia Racing i Gamma Technologies, dok je na natjecanju inicijalno prijavljen 91 tim iz preko 20 zemalja svijeta. Tema natjecanja bila je ispitivanje vještina numeričke analize, simulacije i optimizacije trkaćeg motora s unutrašnjim izgaranjem. Natjecatelji stječu konkretna iskustva u radu s vrhunskim računalnim paketima koji koriste vodeće tvrtke automobilske i motorsport industrije.  Projekti su se ocjenjivali prema kriterijima: kreativnost, inovacije u usporedbi sa standardnim rješenjima, predviđanje značajki motora te primijenjenu metodologiju.

 

Nakon kvalifikacija, studenti FESB-a ušli su u 13 najboljih projekata, a zatim i osvojili visoko drugo mjesto. Prvu nagradu osvojilo je Sveučilišta iz Floride u SAD-u, a drugo mjesto dijele timovi iz Sveučilišta u Splitu i Češkog Tehničkog Sveučilišta u Pragu. FESB Racing team nagrađen je zbog inovativne analize snage i momenta motora, te uporabe napredne analize strujanja (3D CFD).

 

Tri najbolja tima pozvana su u posjet u sjedište Aprilia Racing Moto GP-a gdje će se upoznati s ekspertima koji rade na simulaciji motora, dizajnu, probnim stolovima, montaži, elektronici, kontroli kvalitete i ostalim djelatnostima.  Nadalje, članovi dobivaju jedno-godišnje članstvo u ESTECO Academy što uključuje i mogućnost korištenja naprednih računalnih paketa i daljnju suradnju.

Članovi pobjedničkog tima su (na slici s lijeva na desno): Domagoj Šanić, Toni Šantić, Dino Dodig, Roko Mamić i Ivo Marinić-Kragić.

Više informacija dostupno je linku:

https://academy.esteco.com/academy/esteco-academy-design-competition-2017-winners-announced

 

Kategorije