Europski prvaci u režiji FESB-a i produkciji UniSport ST

Splitski studenti postali su Europski sveučilišni prvaci u vaterpolu, sve u režiji FESB-ovog dvojca, Krešimir Butić i prof. Ivan Granić, naravno, uz produkciju UniSport ST i izvrsnu angažiranost i kooperativnost svih članova ekipe. U konačnici, najbolji strijelac Slavko Čalić, najbolji golman Mario Podrug, MVP player Krešimir Butić, na postolju bez izgubljene utakmice.

U konkurenciji 6 zemalja, po liga sistemu, splitski studenti su zabilježili sve pobjede. Iako rezultatski izgleda dominantno, turnir je odigran u izuzetno nepredvidivoj završnici. U zadnjem kolu se odlučivalo o nositeljima srebrnog i brojčanog odličja, dok su naši studenti dramu proživljavali u predzadnjem kolu u ogledu sa Slovenijom. Opečeni viđenim na utakmici Slovenije i Mađarske, nismo znali što očekivati od sudaca koji su tu utakmicu odveli u krivom smjeru i ostale ekipe natjerali da navijaju protiv, a ne za nekoga. Na sreću, organizator je primjereno reagirao, i nismo imali nikakvu zamjerku na suđenje u toj odlučujućoj utakmici. Pobijedili smo 10:8, dok se do zadnjeg napada lomila neizvjesnost kada smo imali i igrača manje.

U turnir smo ušli pobjedom protiv neugodnih Mađara, 8:4, a što se pokazalo i u kasnijem njihovom ogledu sa Srbijom i Slovenijom. Obje njihove utakmice do kraja neizvjesne. Prvo kolo nam je ostavilo utisak da nam protiv Srbije, sa neugodnim desnim vanjskim reprezentativcem, neće biti lako. Motivacije nije nedostajalo!! Suradnja FESB-ovog dvojca, Krešimir Butić (kapetan ekipe) i prof. Ivanom Granićem, izvrsno funkcionira već nekoliko godina, a uz opservaciju i viđenje ostalih suigrača usuglasili smo taktiku. Uz dobro raspoloženog našeg golmana, kroz sve utakmice, Maria Podruga, zatvorili njihovo glavno oružje, desnog vanjskog reprezentativca s Butićem (FESB) i uz samopouzdanog beka, Deni Rajčić (FESB), nismo dali da se ostvari njihovo funkcioniranje, centra i vanjskih pozicija. Tako je individualna kvaliteta Slavka Čalića došla do izražaja na poziciji lijevog vanjskog uz 3 od 4 početna gola protiv Srbije. Hladne glave, utakmicu smo završili sa izvrsnih 14:2, bez euforije, a tako i nastavili turnir. Mislili smo lako ćemo sa Francuzima, međutim isključenje Čalića na poluvremenu zadalo nam je velike brige u nastavku. Prednost od poluvremena smo znali kontrolirati, sve uz malo panike i potrebu da se trgnemo za utakmicu protiv Slovenije. Tako je i bilo. Odlično smo otvorili utakmicu i sa izvrsnim reakcijama slomili im samopouzdanje kada postižemo golove na kraju prve i druge četvrtine. Dodatno, izvrsnim reakcijama u kontri (Marino Mimica), na 2 metra (Miljenko Vuko – FESB) i po krilu (Stipan Filip Nađ) zaokružili smo našu pobjedu uz odmaranje ključnih igrača sa svestranim zamjenama (Ante Koceić – FESB, Frane Tudja i Josip Pervan)

Slavili smo u više navrata, pobjedu protiv Srbije, protiv Slovenije kada smo znali da smo prvaci, po primitku pehara za konačnog pobjednika i u povratku kući na zasluženom ručku.

Nakon ovako uspješne sportske sezone na našem sveučilištu, zaslužili smo biti okosnica jedne ovakve lijepe predstave sa Europskom titulom. Čestitamo.

Igrali su: Mario Podrug (FGAG – golman), Deni Rajčić, Krešimir Butić, Ante Koceić i Miljenko Vuko (FESB), Frane Tudja (Pomorski), Slavko Čalić (Pravo), Marino Mimica, Filip Stipan Nađ (KIF) i Josip Pervan (FGAG). Ekipu je vodio prof. Ivan Granić (FESB).

Bilo je tu još izvrsnih studenata vaterpolista koji su svojim vaterpolskim umijećem mogli pomoći ovoj ekipi, međutim zbog osobnih ili fakultetskih obveza nisu mogli. Ali, uz njih nam treba još neko jače natjecanje, npr. svjetska Univerzijada jer znamo da i tamo imamo što pokazati. Želimo to!!!

 

Kategorije