Dekan FESB-a primio veleposlanicu Francuske

Dekan FESB-a prof. dr. sc. Sven Gotovac sa suradnicima 17.10. je primio veleposlanicu Francuske u RH gospođu Corinne Meunier i njenog supruga, gospodina Philippea Meuniera.

U prijateljskoj atmosferi razmijenili su informacije o dosadašnjoj suradnji FESB-a i francuskih institucija, posebno istaknuvši već 25-godišnju suradnju grupe fizičara pod vodstvom prof. dr. sc. Ivice Puljka s Ecole polytechnique, jednom od najprestižnijih francuskih znanstvenih i visokoškolskih institucija. Najznačajniji rezultati te suradnje su otkriće Higgsovog bozona u CERN-u, objavljivanje više od 600 znanstvenih radova, koji su pomogli FESB-u i Sveučilištu u Splitu zauzimanje mjesta vodećeg sveučilišta u Hrvatskoj, četiri dovršena i dva doktorata u tijeku te proširenje rada na područje računarstva i elektronike.

Veleposlanica i dekan su veoma zadovoljni dosadašnjom suradnjom te su razgovarali o proširenju suradnje na području prijave i provedbe europskih projekata. Oboje su sigurani da će se ovako uspješan zajednički rad i dalje nastaviti i proširiti na druga područja djelovanja fakulteta.

Kategorije