“Veslački klub” FESB na pobjedničkom postolju!

Studenti FESB-a pobjednici su glavne i završne utrke na 25. veslačkom susretu osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje koje se održalo na regatnoj stazi na zagrebačkom Jarunu.

Nastupili smo u četiri utrke programa: osmerac na 2000 m i veslački sprint na 500 m; te djelatnice i djelatnici na 500 m u 4+ (GIG), u izvrsnim uvjetima za veslanje.

Prva utrka, studenti na 500 m, započela je poništenjem na skoro pola staze. Tu smo izašli naprijed sa zavidnom prednošću, „pogođenim“ ritmom i trebalo je samo tako nastaviti do cilja. Međutim, zaustavljena je zbog sudara dvije posade u upitnoj fazi, ali, nema ljutnje, samo prepričavamo, idemo svi iz početka. Start druge utrke nam nije sjeo kao prvi. Poveli smo i vodili do pred kraj, ali su u posljednjih 100 metara Zagrepčani ušli u bolji ritam u finišu i uspjeli nas preteći za provu broda. Dobra i neizvjesna utrka, možda i bolje da je tako završila kako bi se bolje pripremili za glavnu utrku programa.

Djelatnici (prof. dr. sc. Domazet Željko, prof. dr. sc Despalatović MarinMaja Kovačić, mag. ing., asistent; doc. dr. sc. Toni Perković; Korm: mr. sc. Spomenka Bovan, v. pred.) već tradicionalno znaju svog vječitog rivala, zagrebački FSB. Pola staze su se držali skupa, a onda je došao do izražaja onaj energetski dio. Nedostajali su Dubrovčani, dok Slavonski brod nije bio dovoljno konkurentan da bi pomutio borbu za prva dva postolja.

Djelatnice ( doc. dr. sc. Linda Vicković, doc. dr. sc. Kuzmanić Skelin AnaSartori Lada, dipl. ing., v. pred., doc. dr. sc. Vesna Pekić, Korm: Anđela Bartulović, asistent-doktorand) su također bile dobre. Zadovoljstvo drugim mjestom je još veće kad znaš da ti je utrka „sjela“ i da je u završnoj fazi utrke glava htjela ali tijelo nije dalo. Znaš da si dao sve od sebe. Ako se sve pogodi, dogodine idemo sa dvije posade djelatnica, pa neka se muški dio fakulteta zamisli „gdje je nestao čovjek, gdje se skriva on“ (aludirajući na pjesmu „Put ka sreći“ od „Goran Bare & plaćenici“). Logistika je spremna za prihvat novih članova!? Idemo „momci“! Pozvani ste, javite se! Motivirajuća poruka je u pjesmi.

Šlag na kraju. Utrka koju posljednjih godina jedva da smo izgubili. Sportaši veslači, prepoznaju naš fakultet kao dobru životnu odluku (Pribudić Tomislav, Ivan Ivanušić, Domagoj Barbača, Kovač Luka, Pave Kuzmanić, Mario Marić, Čoga Antonio, Toni Čavka, Olah Ivan, Luka Bušić, Jakov Bumbak, Nikola Dumičić, korm. Iva Vučemilović i Dijana Brkljača). Po dogovoru, povukli su momci snažno od početka ne ostavljajući prostora konkurentu da se presloži. Nitko se nije opustio nakon dužine broda prednosti u prvih 500 metara i do cilja su samo povećavali prednost. Na kraju, deset sekundi prednosti ispred drugoplasiranog FSB-a u konkurenciji šest posada, pune veslačke staze. Sretni smo, a ove godine doslovno imamo „svoj“ osmerac i još više, čime se ne mogu pohvaliti ni neki veslački klubovi. Po skromnom mišljenju tekstopisca, ovo je posada sa međunarodnim studentskim potencijalom. Samo mi dajte brod i njihovo slobodno vrijeme, volju znam da imaju i neće razočarati ni na međunarodnom planu sveučilišnih utrka. Ekipe je pripremao i vodio Ivan Granić prof., v. pred.

Momci su uspjeli uljepšati i jedno vjenčanje u prolazu te se slikali sa simpatičnom mladenkom.

Čestitamo!

Kategorije