Predstavljanje aktivnosti budućeg Predinkubacijskog IT centra SD županije na FESBu

U prostorima bivšeg MIC na FESB-u, u utorak 12.12.2017. u 9,00 sati predstaviti će se aktivnosti PICS@FESB, budućeg Predinkubacijskog IT centra SD županije na FESBu.

U prostorima bivšeg MIC na FESB-u, će u utorak 12.12. 2017.u 9,00 sati predstaviti aktivnosti budućeg Predinkubacijskog IT centra SD županije na FESBu, odnosno PICS@FESB kako bi se ubuduće taj prostor trebao zvati.

Studentima će aktivnosti budućeg Centra prezentirati dekan FESB-a Sven Gotovac i voditelj projekta ICT županija Damir Brčić, kao aktivnosti planirane u sklopu projekta ICT županija, a s ciljem poticanja studentskog poduzetništva i razvoja novih startup ideja.

Studentima će inovativni i poduzetnički način razmišljanja pokušati približiti jedan od budućih mentora prof. dr. sc. Stipo Čelar, te više bivših studenata FESB-a, a danas uspješnih IT poduzetnika i djelatnika: Dario Boras (Amplifico), Mili Turić (Venio indicum), Antonio Šerić (lilcodelab, STARTUP.HR), Toni Mastelić (Ericsson), Josip Bojčić (Homible) te Pjero Petelj (freeleancer).

PICS@FESB će djelovati u prostorima bivšeg MIC-a i studentima pružati pomoć oko uobličavanja i pokretanja poduzetničkih ideja. Također biti će mjesto za okupljanje splitske IT zajednice i održavanje brojnih meetupa ili IT događanja (MobileMonday, DevOps, GEW,…) odnosno raznih edukacija poput raznih besplatnih škola programiranja ili edukacije nastavnika informatike u sklopu aktivnosti EDIT (Edukacijskog IT centra SD županije) i sl…

Više informacija možete dobiti ovdje.

Kategorije