KOMEMORACIJA ZA PROFESORA IVANA ZULIMA

  29. ožujka 2018.   od 10:00 do 11:00   A100 – Veliki amfiteatar


Dana 19. ožujka 2018. godine iznenada nas je napustio prof. dr. sc. Ivan Zulim. Posljednji ispraćaj bio je u srijedu 21. ožujka 2018. u Segetu Donjem.

Komemoracija će se održati na FESB-u u četvrtak 29. ožujka u 10.00 sati u dvorani A100.

Prof. dr. sc. Ivan Zulim rođen je 1946. godine u Segetu Donjem. Gimnaziju je pohađao u Splitu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, a znanstveno se usavršavao na Sveučilištu u Osaki u Japanu te na Stevens Institute of Technology u New Jerseyju u SAD-u. Od 1971. do 2015. godine bio je zaposlen na Zavodu za elektroniku na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Bio je osnivač i šef Katedre za nanoelektroniku i fotonaponsku pretvorbu.

Njegov znanstveni rad bio je usmjeren na područje poluvodičkih komponenata i elektroničkih sklopova, a poseban interes posvetio je proučavanju tehnologije sunčanih ćelija s naglaskom na moguću primjenu poluvodičkih nanostruktura u fotonaponskoj pretvorbi. Autor je više od sedamdeset znanstvenih i stručnih radova te koautor tri sveučilišna udžbenika: „Elektronički sklopovi – zbirka zadataka“, „Sunčane ćelije“ te „Poluvodički elektronički elementi“. Bio je mentor više od stotinu diplomskih te nekoliko magistarskih radova i doktorskih disertacija. Dobitnik je nagrade „Hrvoje Požar“ za 2007. godinu za stručni i znanstveni doprinos razvitku energetike.

Kategorije