SoftCom2019

27. međunarodna znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama SoftCOM 2019 održat će se u hotelu Radisson Blu Split 19.-21. rujna 2019.

 

 

Plenarna sjednica i svečano otvorenje održat će se u petak 20. rujna 2019. u 11 sati u velikoj dvorani hotela Radisson Blu Split. Plenarni govor Evolving 5G for the Next Decade održat će dr. Szabolcs Malomsoky voditelj Ericsson Research Budapest, Hungary.

Pored znanstvenog dijela konferencije održat će se niz stručnih radionica posvećenih temama iz područja informacijske i komunikacijske tehnologije te Gospodarski forum. U okviru cjelovitog programa održat će se ukupno 167 prezentacija znanstvenih i stručnih radova.

105 znanstvenih radova prezentiranih na konferenciji bit će uvršteni u bazu znanstvenih radova IEEE Xplore Digital Library. Tehnički program konferencije obuhvatit će ukupno 20 sjednica, uključujući tri simpozija: Security and Digital Forensics, Environmental Electromagnetic Compatibility, i Green Networking and Computing, te pet specijalnih
sjednica: Smart Environments and IoT Technologies, Ad Hoc and Sensor Networks, i QoS in Wired and Wireless Networks (organizirana je u suradnji s University of Haute Alsace, Francuska), Advanced Educational Technologies (u suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom iz Splita), te Robotic and ICT Assisted Wellbeing. Osim toga organizira se radionica za doktorande PhD Forum i interdisciplinarni simpozij Information Security and Intellectual Property.

Pozvano predavanje Machine Learning Techniques for Next-generation Optical Communication Systems održat će profesor Darko Zibar, University of Kopenhagen, Danska.
Pozvano predavanje AI Based Tutors: Past, Present, and Future održat će dr. Ray Perez, Office of Naval Research,USA.
Program Gospodarskog foruma obuhvatit će niz radionica, okruglih stolova i industrijskih prezentacija. Industrijske prezentacije održat će predstavnici tvrtki Nokia, IBM i MRS Electronic. Održat će se prezentacije projekata GreenMind (Splitsko-dalmatinska župania), Integrated Anti-Fraud System (FER Zagreb) i Advanced Educational System (PMF Split). Radionica SoftCOM 2019 Innovation Challenge posvećena je uvođenju novih tehnologija i inovacija u području ICT. Osma radionica Software Engineering in Practice organizirana je u suradnji s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla. Radionicu posvećenu energetskoj učnkovitosti u komunikacijskim mrežama The SCAVENGE Workshop organizirala je u suradnji s istraživačkim grupama iz Italije i Velike Britanije. Teme posvećene razvitku hrvatskog znanstvenog i visokoškolskog prostora razmatrat će se u okviru Okruglog stola o projektu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i Okruglog stola o djelovanju Matičnog odbora za polja elektrotehnike i računarstva.

 

Prilog:

Kategorije