AI BattleGround

BEST Zagreb u suradnji s partnerima otvorio je prijave za peti po redu AI BattleGround – najveće natjecanje u umjetnoj inteligenciji koje studenti organiziraju za studente.

Ove godine, AIBG će se održati 13. i 14. ožujka. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici će imati 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentiji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 21 000 kuna:  za prvo mjesto 12 000 kuna, drugo 6 000 kuna i treće mjesto 3 000 kuna.

 

AI BattleGround je prvi put organiziran 2015. godine, a od tada svake godine broji sve više prijavljenih timova. Od 2018. AIBG je prepoznat i van granica Hrvatske pa su tako studenti s beogradskog Sveučilišta započeli s organizacijom istog projekta.
Budući da ovo natjecanje napreduje iz godine u godinu, ove bismo godine posebno voljeli okupiti timove iz različitih dijelova Hrvatske. Stoga vas pozivamo da ispunite pristupni list i iskušate svoje znanje u programiranju!

 

Ovo je najveće natjecanje ovog tipa kojeg organiziraju članovi studentske udruge BEST Zagreb. BEST djeluje na zagrebačkom Sveučilištu posljednjih 20 godina, a dio je europske organizacije Board of European Students of Technology. Ova organizacija okuplja studente 93 europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta unutar 34 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

 

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja (best.hr/aibg). Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligenciji.

 

I ove godine partneri natjecanja su uspješne tvrtke iz IT sektora – CloudSense, Visage, OptimoRoute, Visage Technologies, BonsAI, Uprise, FlixBus i INA. Zahvaljujući partnerima, sudjelovanje na ovom natjecanju je besplatno, a za sudionike će biti osigurana hrana, piće i kutak za opuštanje tijekom natjecanja. I ove godine, AIBG se održava u omiljenom studentskom prostoru Stablo znanja na prvom katu Studentskog centra u Zagrebu.

 

Prilog:

Kategorije