FESB na svečanoj proslavi dana Sveučilišta u Splitu

Sveučilište u Splitu je u ponedjeljak, 15. lipnja, u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta svečano proslavilo 46. obljetnicu osnutka.
 


 
U sklopu programa dodijeljene su nagrade i priznanja.
Titula počasnog zvanja professor emeritus dodijeljena je prof. dr. sc. Ivici Veži.
 
Studenti FESB-a dobili su rektorove nagrade u različitim kategorijama.
 
1. REKTOROVU NAGRADU ZA IZVRSNOST DOBILI SU:
Tomas Pinjušić i Klementina Vidjak
 
2. POSEBNA REKTOROVA NAGRADA koja se na temelju članka 12. Pravilnika dodjeljuje u akademskoj godini 2019./2020., a za izniman uspjeh ostvaren u akademskoj godini 2018./2019. u javnome nastupu, djelovanju, sudjelovanju i uspjehu na državnim i međunarodnim natjecanjima dodijeljena je:
– grupi studenata FESB Hydro Team s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, čiji članovi su: Matej Dević, Duje Fržop, Ines Tokić, Ela Kalinić, Jure Penga, Ana Puljić, Filip Raič, Ante Buble, Jure Bebić, Mateo Sikirica, Jana Vojnović, Luka Galić, Karlo Vučić i Milivoj Papec, a koji su u akademskoj godini 2018./2019. ostvarili zapažene rezultate svog projekta Hydrocontest-X na međunarodnom Hydrocontest natjecanju održanom u švicarskom gradu Yverdon-les-Bains.
 
3. IZRAVNA REKTOROVA NAGRADA koja se na temelju članka 13. Pravilnika svake akademske godine dodjeljuje studentu pojedincu/grupi studenata koji uspješno izvršavaju studentske obveze i ostvare izniman uspjeh u javnom djelovanju i društveno-korisnim aktivnostima na Sveučilištu u Splitu i široj društvenoj zajednici, pripala je Hrvatskom studentskom zboru, za razvitak i realizaciju ideje o studentima koji pomažu liječničkom osoblju cijele Hrvatske izradom liječničkih vizira akcijom pod nazivom #StudentiPomažu. Sama inicijativa za izradu vizira medicinskom osoblju krenula je sa Sveučilišta u Splitu, a zbog posebnog doprinosa u humanitarnoj akciji #StudentiPomažu, Rektorova nagrada dodijeljena je studentima FESB-a:
– Slavenu Damjanoviću,
– Mateu Marušiću,
– Mateju Mlakiću i
– Draženu Bariću.

ČESTITAMO!!

Kategorije