Studenti FESB-a pobjednici 28. veslačke regate FSB-a

Protekli je vikend, u subotu, 10.10.2020. na veslačkoj regatnoj stazi na Jarunu održan 28. susret osmeraca studenata tehničkih fakulteta. Studenti FESB-a pobijedili su u glavnoj utrci programa ispred kolega sa FER-a i FSB-a, dok su naše veteranke i veterani podijelili prva i druga mjesta ispred kolega sa drugih sveučilišta.

 

 

Ova je godina bila u znaku brucoša jer su nam kvantitativno i kvalitativno ispunili osmerac uz iskusnu podršku starijih fakultetskih i klupskih kolega. Tako smo imali dvije posade osmeraca, za sprint na 500m i za glavnu utrku programa, utrku na 2000m. Bilo je pet osmeraca na startu.

 

Sprint utrka osmeraca studenata je prošao u gustom finišu prve tri posade (sve u 1,5 sec.), gdje nam je nedostajalo snage za biti bolji od trećeg mjesta. Možda je tako i trebalo da bi shvatili da u veslanju nema ulaska u utrku sa imperativom uz „lako ćemo“. Dobro je da se iz te utrke neki razmišljaju vratiti u veslanje nakon uspješne tri fakultetske godineJ. Zato je posada za glavnu utrku programa, osmerci na 2000m, osvježena sa 4 odmorna veslača u utrku ušla spremno i odgovorno i od samog starta bila vodeća. Posade FERa i FSBa su u nekoliko navrata pokušali napasti našu poziciju, ali je odgovor bio kao i na početku. Prednost se nije ispuštala do kraja. Naši su studenti ušli u cilj sa dvije dužine čamca prednosti ispred posada FERa i FSBa, dok posade ostalih osmeraca nisu mogle pratiti nametnuti ritam. Slike  govore više od riječi. Bravo momci. Rekao bi voditelj programa, pokal ostaje u kući. Veslali su Fabijan Fabjanac, Antonio Grubiša, Mario Marić, Josip Tonković, Lucio Dunkić, Domagoj Barbača, Dominik Bartulović, Toni Lovrinčević, Ivan Ivanušić, Nikola Dumičić, Damir Jurić, Antonio Grgurinović i korm. Iva Polonji.

 

Veterani i veteranke su podijelili prva mjesta sa kolegama iz Slavonskog broda i FSBa, gdje su naše kolegice osvojile srebrnu (Linda Vicković, Ana Kuzmanić-Skelin, Maja Škiljo, Anna Šušnjara, korm. Ivan Granić), a kolege zlatnu medalju (Marin Despalatović, Željko Domazet, Toni Perković, Nikša Skelin i korm. Vanja Skelin). Nije ovo bila godina za ozbiljniju pripremu, ali veseli njihova motorička memorija i energija. Ipak naše „cure i momci“ najduže traju, ostale se posade izmjenjuju. Pa neka tako bude i u buduće. Ekipe je vodio i uskladio Ivan Granić u suradnji sa studentima.

Kategorije