Natjecanje Artificial Intelligence BattleGround 2020

BEST Zagreb u suradnji s partnerima otvorio je prijave za peti po redu AI BattleGround – najveće natjecanje u umjetnoj inteligenciji koje studenti organiziraju za studente. Ove godine, AIBG će se održati 4. i 5. prosinca. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici će imati 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentiji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 21 000 kuna:  za prvo mjesto 12 000 kuna, drugo 6 000 kuna i treće mjesto 3 000 kuna. Iznimno ove godine, AIBG će se održati on-line, s obzirom na preporučene mjere Nacionalnog stožera.

 

 

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja (best.hr/aibg) najkasnije do 22. studenoga 2020. Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligenciji.

 

Sve obavijesti o natjecanju možete pratiti na odgovarajućim Facebook i Instagram stranicama!

 

Natjecanje AI BattleGround prvi je put organizirano 2015. godine, a od tada svake godine broji sve više prijavljenih timova. Od 2018. godine AIBG je prepoznat i van granica Hrvatske pa su tako i studenti s beogradskog Sveučilišta započeli s organizacijom istog projekta.

 

Ovo je najveće natjecanje ovog tipa kojeg organiziraju članovi studentske udruge BEST Zagreb. BEST djeluje na zagrebačkom Sveučilištu posljednjih 20 godina, a dio je europske organizacije Board of European Students of Technology. Ova organizacija okuplja studente 93 europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta unutar 34 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

 

I ove godine partneri natjecanja su uspješne tvrtke iz IT sektora – OptimoRoute , CloudSense, Croatia osiguranje, Atron, Visage Technologies, BonsAI, Uprise i PIS (Poslovno informatički sistemi). Uz mnoge partnere AIBG hackathon su prepoznali ZICER (Zagrebački inovacijski centar) i CroAI (Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju). Veliku podršku dali su i godišnji partneri – FlixBus, INA, Atron, CloudSense i Croatia osiguranje. Također, ovogodišnji projekt podržali su Studentskog Zbor te Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu. Zahvaljujući partnerima, sudjelovanje na ovom natjecanju je besplatno i nagrade su, osim za prva tri mjesta, osigurane za sve sudionike!

Kategorije