LUMEN Week: Otvorenje najvećeg studentskog natjecanja

U novoj godini studentska udruga eSTUDENT donosi najveće studentsko natjecanje koje objedinjuje široki raspon  atraktivnih područja – LUMEN.  Tzv. LUMEN Week, u tjednu od 12. do 15. siječnja 2021. godine, donosi niz zanimljivih panel rasprava na kojima će se predstaviti tvrtke partneri ovogodišnjeg natjecanja. Rasprave će se održavati putem platforme Zoom, a svi zainteresirani gledatelji mogu se prijaviti putem sljedeće poveznice. Panel rasprave prenosit će se uživo i putem službenih LUMEN Facebook stranica: Business, Data Science, Development i Engineering.

 

Natjecanje u novom svjetlu

Prošle godine udruga eSTUDENT napravila je zaokret te su natjecanja dobila novi naziv, vizualni identitet i koncept koji uključuje četiri područja. Tako je LUMEN Business naslijedio Case Study Competition, natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva koje zadaju ovogodišnji partneri. natjecanje Mozgalo zamijenio je LUMEN Data Science, u kojem studenti pomoću umjetne inteligencije, statističkih metoda i strojnog učenja studenti mogu poboljšati svoja znanja predikcije, analitičkog razmišljanja, matematike i računalnih znanosti. Prijašnje natjecanje App Start Contest preimenovano je u LUMEN Development čiji je cilj izraditi inovativne web i mobilne aplikacije s kojima se studenti mogu istaknuti na tržištu rada. Umjesto Elektroboja skup je upotpunio LUMEN Engineering, natjecanje u izradi jedinstvenih rješenja iz područja elektrotehnike i računarstva. Svako područje individualno je natjecanje u kojima studenti rade u ekipama.

 

Što vas očekuje na otvorenju?

Svaki partner imat će priliku predstaviti svoje poduzeće i sudjelovati u raspravama koje se dotiču brojnih tema poput: prosječnog radnog dana u poduzeću, suradnje sa studentima, prilagodbe poslovanja za vrijeme COVID-19 pandemiji, komentiranje ovogodišnjih slučajeva koje će poduzeće kasnije predstaviti i sl. Osim panela održat će se i Q&A u kojem studenti mogu postaviti pitanja poduzećima te interaktivni kviz u kojem možeš osvojiti razne nagrade. Prijaviti se mogu svi studenti s visokih učilišta i sveučilišta, neovisno o predznanju i usmjerenju.

 

Bright minds, bright ideas

Kako bi studenti postigli svoj puni potencijal, tijekom natjecanja održavat će se razne zajedničke  radionice i predavanja te pojedinačne konzultacije s mentorima. Osim novih poznanstva i korisnog iskustva, studenti mogu osvojiti i novčane nagrade. Kroz rješavanje slučajeva postajete kvalitetniji i kompetentniji kandidati budućim poslodavcima te vam se otvaraju različite nematerijalne prilike, poput praksi i pripravništva. Predajom rješenja studenti dobivaju certifikat, kao potvrdu sudjelovanja na natjecanju, a finalisti dobivaju potvrdu o prolasku u finale.

 

Prijave za LUMEN Development i LUMEN Engineering kreću od sljedećeg tjedna 12. i 13. siječnja , dok će prijave za LUMEN Data Science i LUMEN Business biti otvorene u ožujku 2021.

 

Prijavite se te poslušajte što vodeća poduzeća imaju za reći o aktualnim temama svakog područja iz prve ruke. Pridružite se ovogodišnjoj LUMEN avanturi!

 

Za više informacija pratite web stranicu udruge eStudent i službenu LUMEN Facebook stranicu.

Kategorije