Više od 60 studenata pronašlo svoj match: Prvi Career Match Day

Završio je prvi Career Match Day, događaj koji omogućuje studentima da se okušaju u razgovoru za posao kroz kombinaciju speed datea i intervju za posao. Career Match Day ove godine održao se  online, 28. travnja, na Zoom platformi. Događaj je organizirao tim STARTER i eSTUDENT Mreže Rijeka koji su dio udruge eSTUDENT.

 

 

Što je Career Match Day?

Ove godine Career Match Day spojio je studente ekonomije i tehničkih znanosti s poslodavcima. Studentima je ovo bila idealna prilika da se predstave poduzećima, dobiju feedback od potencijalnog poslodavca te su mogli dobiti praksu, posao ili pripravništvo.

Selekcijski intervjui između poslodavaca i studenata trajali su 7 minuta, nakon čega su unutar 3 minute jedni drugima anonimno putem aplikacije dali povratnu informaciju o proteklom intervjuu.

Tko je ove godine sudjelovao?

Ove godine na CMD-u  moglo se pronaći tri skupine poduzeća: Ekonomija,  STEM A i STEM B.

U kategoriji Ekonomija nalazili su se trgovački lanac Kaufland i KPMG Croatia, poduzeće specijalizirano za porezne, revizijske i savjetodavne usluge.

Unutar područja STEM A nalazili su se tvrtke 2e Systems, dSPACE engineering i Factory.

Dok su se u kategoriji STEM B mogle pronaći agencije Infinium, Ars Futura i Agency04.

O svakom poduzeću možeš pročitati više klikom na link.

 

“Glavni razlozi prijave našeg poduzeća bili su:
Mogućnost da našu tvrtku prezentiramo mladima koji su već ili će uskoro postati i posloprimci te mogućnost da kroz studentsko izlaganje kao i njihova naknadna pitanja te diskusiju dobijemo uvid u želje, znanja i sve ono što zanima buduće posloprimce na tržištu rada, a onda sukladno tim saznanjima prilagođavamo naše poslovno okruženje i idemo u korak s vremenom na dobrobit sviju.”

Željko Sučić, Voditelj odjela za razvoj softvera 2e Systems

 

Poduzeća koja su sudjelovala ove godine bila su iznimno zadovoljna organizacijom događaja i proaktivnim studentima koji su sudjelovali u intervjuima.

 

„Očekivali smo proaktivne studente, a dobili smo još više od toga! Svi su bili odlično pripremljeni, imali konkretna pitanja i jako dobro istražili tvrtku s kojom će imati intervju!  (…) Hvala svim studentima što vrijedno rade na svojim vještinama i prijavljuju se na ovakve i slične evente; možda sada ne vide velike rezultate, ali kasnije kada se budu borili s drugim kolegama na tržištu rada, imat će odličnu prednost i lakše se istaknuti iz mase prosječnih studenata!“

Ana Musa, Voditeljica marketinga Factory

 

Studenti koji su sudjelovali na CMD-u nazvali su ovaj događaj „jedinstvenom prilikom i pozitivnim iskustvom koji preporučuju svim studentima koji traže praksu ili posao“.

„Očekivala sam da ću dobiti sažete, ali ključne informacije o poslovanju poduzeća i mom eventualnom razvitku unutar poduzeća, a to sam i dobila. Zadovoljna sam s izborom poduzeća na ovogodišnjem CMD-u i preporučila bih ga kolegama, jer je svaki razgovor s poduzećima, iako se suradnja ne ostvari, dobra praksa za sljedeći intervju. (…) Posebno mi se svidjelo što su mi poduzeća izložila razne pozicije unutar odjela na kojima se mogu razvijati.“

Studentica Anamarija

 

„Veoma sam zadovoljna samim događajem i razgovorima, naročito jer sam u brzom roku dobila kvalitetan feedback koji će mi svakako pomoći u budućem predstavljanju sebe i svojih kvaliteta.“

Studentica Irena

 

Kategorije