Dobre vibracije i plemenitost na FESB-u: Prikupljeno 40 litara krvi

Unatoč pandemijskim uvjetima, više od 110 studentica, studenata, djelatnica i djelatnika FESB-a uz pojedinačnu potporu dragih “susjeda” s Pomorskog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišne knjižnice i Sveučilišnog računskog centra su došli darovati krv u u akciji provedenoj na FESB-u 19. svibnja 2021. godine.

Zahvaljujući požrtvovnim i socijalno osjetljivim ljudima prikupljeno je preko devedeset (točnije 91) doza krvi svih krvnih grupa. Veseli što ni ova teška i nesigurna vremena ne uspijevaju poremetiti prave ljudske vrline i motiviranost za pomoć bolesnima sa značajnim zdravstvenim poteškoćama. Posebne zahvale i čestitke idu za više od dvadeset novih pristupnica i pristupnika koji su proširili obitelj darivatelja krvi FESB-a i koji su postali dragocjeni kotačić u procesu liječenja bolesnih.

U konačnici, šaljemo zagrljaj zahvalnosti svima koji su se odazvali akciji, darovali krvi ali i svima u lancu izvršenja i potpore ovom humanitarnom događaju – djelatnicima Centra za transfuzijsku medicinu KBC Split, GDCK Split i Studentskog centra te vlasnima kafića FESB i djelatnicima i upravi FESB-a.

Hvala uz tople pozdrave i uranjeni poziv na iduću tradicionalnu akciju darivanja krvi uoči Božića, 14. prosinca 2021. godine.

Nikša Krnić

Kategorije